Snooker - Ronnie O'Sullivan: Csodálatos lenne beállítani Hendry rekordját!
Ronnie O'Sullivan: Csodálatos lenne beállítani Hendry rekordját!
Fotó: Europress/AFP

Ronnie O'Sullivan: Csodálatos lenne beállítani Hendry rekordját!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/08/26 13:25
Ronnie O'Sullivan saját bevallása szerint már rég nem a tornagyőzelmek halmozása miatt játszik, ugyanakkor Stephen Hendry rekordját nagyon szeretné beállítani. A hatodik világbajnoki címét pár hete elhódító snooker-zseni erről a BBC-nek nyilatkozott, ám azt is hozzátette, bárhogy is alakuljon a karrierje, már most is elégedett vele. 

Ronnie O'Sullivan szerint fantasztikus lenne, ha beérné a hét világbajnoki címével jelenleg rekorder Stephen Hendry-t, ám úgy gondolja, hogy már így is csodálatos karrier áll a háta mögött. A BBC-nek adott interjújában O'Sullivan kiemelte, hogy nem a rekordok megdöntése a fő motivációja, hiszen ha így lenne, akkor biztos benne, hogy nem menne neki ennyire jól a játék. 

"Ha azzal a céllal állnék neki a mérkőzéseimnek, hogy rekordokat döntögessek, akkor biztos, hogy nem tudnék ilyen formában teljesíteni. A legfontosabb, hogy amennyire csak lehet a legkisebb nyomással menj neki egy-egy ütközetnek, szóval nem szabad, hogy a rekordok vagy a világbajnoki címek járjanak a fejedben. Ha csak a trófeákra gondolok, vagy a történelmükre, esetleg a rekordokra, akkor biztos, hogy lefagynék." - beszélt a BBC-nek a  világbajnoki döntőben Kyren Wilsont 18-8 arányban legyőző snookeres. 

Ronnie O'Sullivan a Crucible Színházban megrendezett viadalon előbb rekordot jelentő gyorsasággal (108 perc) tudta le a Thepchaiya Un-Nooh elleni (10-1) mérkőzését, majd hátrányból felállva nyerte meg az egyaránt háromszoros világbajnok Mark Williams és Mark Selby elleni mérkőzését. 

Most akkor ki a jobb, Ronnie O'Sullivan vagy Stephen Hendry? | Eurosport

Leginkább ez a kérdés foglalkoztatja a snooker szakíróit és az Eurosport The Break podcastjének készítőit is a napokban befejeződött és Ronnie O'Sullivan hatodik világbajnoki címét eredményező snooker világbajnokság kapcsán. A skót legenda igaz, hogy több - szám szerint hét - világbajnoki trófeával rendelkezik, ám angol kollégája három évtized során nyerte világbajnoki címeit.

A hatodik vb-címével Ray Reardont és gyerekkori példaképét, Steve Davis-t beérő, a pontszerző tornák esetében Stephen Hendry 36-os csúcsát megdöntő O'Sullivan szerint nem a rekordok halmozása a legfontosabb számára, sokkal inkább az, hogy a játéka kiegyensúlyozott legyen a jövőben is. 

"Számomra nem az a leglényegesebb, hogy halmozzam a rekordokat, sokkal inkább az, hogy jól lökjem a golyókat és a játékom folyamatosan kiegyensúlyozott legyen. Teljesen mindegy, hogy melyik tornáról van szó, jól akarom érezni magam és élvezni szeretném a játékot. Ha úgy hozza a sors, hogy nyerek még egy vb-címet, akkor az fantasztikus lenne. De ha nem jön össze, én akkor is boldog és elégedett leszek a karrieremmel. A snooker rengeteg felbecsülhetetlen élménnyel ajándékozott már meg így is." - beszélt őszintén az eddig elért eredményeiről a sportág legnagyobb közönségkedvence. 

A beszélgetés végén Ronnie még azt is elárulta, hogy legnagyobb fegyverének azt tartja, hogy a legnagyobb tornákon, így a Crucible Színházban is képes úgy teljesíteni, mintha egy edzőmeccsen játszana. Szerinte amíg ezt a képességét, ezt a filozófiát és az ezzel párosuló játékot képes megtartani, addig jönni fognak a tornagyőzelmek is. Ki tudja, talán a hetedik is meglesz a Crucible-ben. 

Hozzászólások