Snooker - Ronnie részt vesz a világbajnokságon akkor is, ha lesznek nézők
Ronnie részt vesz a világbajnokságon akkor is, ha lesznek nézők
Fotó: WST

Ronnie részt vesz a világbajnokságon akkor is, ha lesznek nézők

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/07/20 17:25

A játékosokon koronavírus-tesztet fognak elvégezni a világbajnokság előtt, valamint a negyeddöntők előtt. Akinek pozitív az eredménye, azt kizárják. A társadalmi érintkezéseket a minimálisra kell szorítani, ami azt jelenti, hogy alapvetően a szállodaszobában kell ücsörögni hosszú napokon át. Ronnie O'Sullivan számára nem lesz egyszerű az idei torna. 

"Nem tudom, hogyan fogom ezt elviselni. Annyira azért nem szeretem a snookert, hogy ennyit szenvedjek érte. A versenyek alatt szeretek elmenni futni, vagy konditerembe. Barátokkal is szoktam találkozni, és fontos, hogy olyan ételeket egyek, ami a kedvemre való.

Nagyon fontos számomra a táplálkozás, mint ahogy a futás is, napi 12 km az adagom. Ez az én én gyógyszerem már vagy húsz éve. 

Az tud jól játszani, aki szeret játszani. Akinek nincs kedve, az nem fog jól játszani."

30893736-0-image-a-55_1595017853902.jpgFotó: dailymail.co.uk

A korlátozások mellett az is zavarja O'Sullivant, hogy a kormány pénteken engedélyezte nézők beengedését a Crucible színházba. A sportesemények újranyitásának amolyan tesztversenye lesz így a snooker világbajnokság. O'Sullivan pár napja még arról beszélt, hogy nem akar így részt venni a tornán, de aztán mégis úgy döntött, hogy elindul. Ugyanakkor úgy van vele, hogy inkább kiesne az első fordulóban, mint hogy bejusson a döntőbe, és elveszítse.

"Miért pazarolnék el 17 napot, ha elég csak egyet elpocsékolni? Ha az ember Sheffieldbe megy, csakis a győzelem érdekli. A döntőbe jutás önmagában semmit sem ér. Sokkal inkább esnék ki az első fordulóban, mint hogy kikapjak a döntőben, mert akkor legalább 16 napig nem gyűjtöm a harci sebeket, hanem csak élem az életem."

Azt viszont nagyon jól tudja, hogy mire költené a nyereményét, ha meg tudná szerezni az 500.000 fontos fődíjat. Nemrég adta el húszméteres folyami hajóját, mert egyetlen éjszakát sem töltött rajta.

"Egy lakóautót akarok venni. A haverommal akarunk venni egyet, hogy bejárjuk Európát, és elmenjünk egy csomó futóversenyre. A barátnőm azt mondta, ha olyan lesz, mint a hajó, és sosem használom, akkor nem fog örülni. Azt viszont tudja, hogy a futás mennyire fontos nekem. Ha sikerül jól menedzselnem az időmet, akkor meg akarom ezt csinálni."

A futás (mely egyben 2013-as önéletrajzának címe) a megváltást jelentette O'Sullivan számára a 2000-es évek elejének alkohol- és drogfüggése, valamint a depresszió után. Az utóbbi években kissé elhanyagolta ezt a hobbiját, de a karantén elején hízásnak indult, ezért ismét futni kezdett. A futáshoz való visszatérése miatt a karantén időszakát élete legjobb három hónapjaként értékeli. Reméli, hogy össztársadalmi szinten is jó hatást fejt ki a járvány időszaka.

"Ha az emberek kicsit többet dolgozhatnak majd otthonról, akkor azokat az órákat, melyeket korábban munkába járással töltöttek, ezentúl mozgásra fordíthatják. Én biztosan nem fogok autóval járni a munkába.

Korábban egy és egy negyed órát autóztam a snookerklubba és vissza. Nemrég eldöntöttem, hogy soha többé nem fogok ennyi időt elpocsékolni utazásra, mert ezt az időt okosabban is fel tudom használni. Ha golyókat akarok lökdösni, akkor átmehetek a haveromhoz, aki a szomszéd utcában lakik.

Nem érzem úgy, hogy rendesen kellene gyakorolnom. Nem kell rabszolgaként állnom a snookerhez. Boldog vagyok azzal, ahogy most mennek a dolgaim. Minden rendben van."

via dailymail.co.uk 

Hozzászólások