Snooker - Ronnie még tíz évig snookerezhet a legmagasabb szinten
Ronnie még tíz évig snookerezhet a legmagasabb szinten
Fotó: WST // Ronnie még tíz évig snookerezhet a legmagasabb szinten

Ronnie még tíz évig snookerezhet a legmagasabb szinten

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/11/25 14:53
Ronnie O'Sullivan jövő héten tölti be a 45. életévét. Ebben a korban a legtöbben már nem tudnak igazán magas szinten snookerezni. Ő viszont augusztusban megszerezte hatodik világbajnoki címét, és nem mutatja jelét annak, hogy visszaesne a formája. Chris Henry beszélt O'Sullivanről. 

Henry jelenleg többek között Murphy és Selby edzője, illetve snookerjátékosok mellett golfosokkal is együtt dolgozik. Úgy véli, hogy ha O'Sullivan a továbbiakban is odafigyel a fizikumára és az egészségére, akkor még számtalan csúcsformában lejátszandó év áll előtte. 

"Épp a minap beszéltünk erről Mark Selby-vel. Néhány éve Hollandiában voltam, és egy órát beszélgettünk Tom Watsonnal. Nem semmi, amit ő művelt. 59 évesen majdnem megnyerte a 2009-es Open Championshipet. 

A snooker messze nem annyira megerőltető fizikailag. Persze topon kell lennie a testednek is ahhoz, hogy mentálisan erős tudj maradni. Azt gondolom, hogy ha Tom Watson 59 évesen ennyire jól tudott játszani, akkor nincs akadálya annak, hogy Ronnie is képes legyen rá.

Bernhard Langer ott volt a Mastersen, és átment a felezésen, 63 évesen. Ha az ember figyel magára, motivált marad, és beleteszi a kellő mennyiségű munkát a gyakorlásba, akkor akár a snookerben, akár a golfban nyugodtan kompetitív maradhat 50 felett is."

Chris HenryChris HenryFotó: Getty Images

Henry azt tette még hozzá, hogy O'Sullivan az idő előrehaladtával bizonyos játékelemekben még jobb is lehet, amitől még nehezebb lesz majd őt legyőzni. 

"Azt gondolom, hogy ahogy öregszik, egyre jobb lesz a temperamentuma. Egy kicsit nyugodtabbá válik, nem fogja annyira komolyan venni a versenyzést, és csak az élvezet kedvéért fog játszani. Akkor fogja a legjobb játékát nyújtani, amikor teljesen nyugodt lesz. 

Ronnie-nak a biztonsági játéka is zseniális. Nem csak az a célja, hogy biztonságos állást hagyjon, hanem az is, hogy a lehető legnagyobb zavarba hozza ellenfelét. Nagyon okos a biztonsági játéka."

forrás: metro.co.uk

Hozzászólások