Snooker - Ronnie O'Sullivan: "Olyan vagyok, mint Tiger Woods vagy Roger Federer
Ronnie O'Sullivan: "Olyan vagyok, mint Tiger Woods vagy Roger Federer
Fotó: WST

Ronnie O'Sullivan: "Olyan vagyok, mint Tiger Woods vagy Roger Federer

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/07/31 15:24
Ronnie O'Sullivan vasárnap délután kezdi meg a szereplését a snooker világbajnokságon. Első ellenfele Thepchaiya Un-Nooh lesz, a mezőny leggyorsabb játékosa. Ez a sorsolás mindenképp kedvez az ötszörös világbajnoknak, aki nehezen viseli a lassú snookert, a túl sok gondolkodást. A thaiföldi viszont aligha fogja őt lelassítani.

O'Sullivan arról beszélt az Eurosport snooker podcastban, hogy milyen érzésekkel vág neki a pénteken rajtoló világbajnokságnak. Néhány részlet:

"Ha arról kell beszélnem, hogy hol tartok most a pályafutásomban, akkor azt mondhatom, hogy nagyjából olyan vagyok, mint Tiger Woods vagy Roger Federer. Én legalábbis így gondolok magamra, és úgy vagyok vele, hogy ha kikapok, akkor sem kell túlságosan szigorúnak lennem magammal.

Nem játszom annyit, mint a többiek. Nincs annyi tétmeccsem. De ha jó napot fogok ki és minden jól megy, és egy kis szerencsém is van, akkor bele tudok jönni a játékba, és bárki ellen elég lehet a játékom.

Elsősorban abból merítek energiát, hogy tudom, kevés olyan játékos van, aki képes varázslatos pillanatokra. Csak nagyon kevesen vagyunk ilyenek. Lehet, hogy egy maximum jön össze, az is lehet, hogy megnyerem a világbajnokságot, de abban biztos vagyok, hogy valamit elő fogok húzni a tarsolyomból.

Ebben a szellemben szeretnék játszani, mindenképp akarok valamilyen nyomot hagyni a világbajnokságon - és remélem, hogy ezúttal nem fogok kiesni az első fordulóban, mint tavaly. Mindenképp azt gondolom, hogy képes vagyok egy nagy dobásra."

Hozzászólások