Snooker - Ronnie O’Sullivan nélkül veszi kezdetét a Players Chamiponship
Ronnie O’Sullivan nélkül veszi kezdetét a Players Chamiponship
Fotó: Europress/AFP

Ronnie O’Sullivan nélkül veszi kezdetét a Players Chamiponship

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/02/24 12:23

Az őrült Shoot Out után minden visszatér a rendes kerékvágásba, hétfőtől kezdetét veszi az idény 14. pontszerzője, a Players Championship. A torna pikantériája, hogy nem lesz ott a címvédő Ronnie O’Sullivan, miután a Shoot Outon nem sikerült a nagy menetelés, nem úgy Michael Holtnak, aki élete első pontszerző győzelmével biztosította helyét a mezőnyben az ötszörös világbajnok kárára.

Ronnie O’Sullivan tehát címvédőként nem lesz ott a Players Championshipen, illetve a Coral-sorozat harmadik tornáján, a Tour Chamiponshipen sem miután az idény legőrültebb tornáján, a Shoot Outon nem úgy jött ki neki a lépés. 

Mint ismeretes a Coral-sorozatra az éves kereseti lista alapján lehet kvalifikálni, az első állomáson – World Grand Prix – 32 játékos vett részt, a Players-en már csak 16, míg a befejező állomáson, a Tour Championshipen már csak 8 játékos csap össze. A lebonyolítás végtelenül egyértelmű, az első kiemelt játszik a 16. kiemelttel, a második a 15-el és így tovább. A 385 ezer font összdíjazású tornát, - ahol egészen a döntőig hat nyert frame-ig tart a csata - az angliai Southportban rendezik, a győztes 125 ezer fonttal gazdagodik. 

Ami a párosításokat illeti, a friss Shoot Out-győztes Michael Holtra nem vár könnyű feladat, ugyanis a legutóbbi világbajnokság óta apróbb hullámvölgyektől eltekintve bombaformában játszó Judd Trump ellen kezd. Amúgy kettejük párharca elég kiegyenlített, az eddigi 12 összecsapásból hetet Trump, ötöt Holt nyert. Legutóbb tavaly novemberben a World Open negyeddöntőjében találkoztak egymással, akkor Trump győzött 5-1-re, Holt utoljára a 2015-ös ET-sorozat második tornáján tudta megverni a jelenlegi világelsőt (4-1). Kiindulva Trump formájából a mérkőzés esélyese nem feltétlenül Holt, ám az is lehet, hogy a Shoot Out-győzelem adta hullámot meglovagolva meg tudja lepni honfitársát.

Az első kör számos érdekes párharcot tartogat. Rendeznek Selby-Williams és Higgins-Dott rangadót, így összesen négy világbajnok találkozik majd egymással. Neil Robertson jóbarátjával Joe Perry-vel mérkőzik a negyeddöntőért. A UK-döntő után ismét megmérkőzik egymással Ding és Maguire, de izgalmasnak tűnik a Yan Bingtao – Kyren Wilson összecsapás is, ahogy Mark Allen és Thepchaiya Un-Nooh meccse is látványos mérkőzést ígér. A jelenleg talán legjobb formában lévő játékos, Shaun Murphy David Gilbert ellen kezd, ami szintén egy izgalmas párharc, jóllehet Gilbert pontszerzőn a Scottish Open óta nem játszott még negyeddöntőt sem.

A Coral-sorozat második tornája tehát a címvédő nélkül rajtol, de ettől még izgalmakban gyaníthatóan nem lesz hiány. Ráadásul Ronnie O’Sullivan hiánya azt jelenti, hogy a Players-en és a Tour Championshipen is új bajnokot avatnak, egyszersmind a sorozatnak is új összetett bajnoka lesz a legvégén. A World Grand Prix megnyerése után jelenleg Neil Robertson áll a kereseti lista élén, viszont még két torna van hátra, így a harc a 100 fontos bónuszért teljesen nyílt. 

Hozzászólások