Snooker - O'Sullivan szerint emberi életeket kockáztatnak azzal, ha nézők előtt rendezik meg a snooker-vb-t
O'Sullivan szerint emberi életeket kockáztatnak azzal, ha nézők előtt rendezik meg a snooker-vb-t
Fotó: Europress/AFP

O'Sullivan szerint emberi életeket kockáztatnak azzal, ha nézők előtt rendezik meg a snooker-vb-t

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/22 17:10
Ronnie O'Sullivan, minden idők egyik legjobb játékosa szerint felesleges kockázatot jelent, hogy korlátozott számban beengednek nézőket a snooker-világbajnokságra.

"Szerintem jelenleg elég, hogy a sportot csak televízióban lehet követni. Felesleges kockázat beengedni a nézőket. Nem hiszem, hogy emberi életeket kellene kockára tenni" - fogalmazott az ötszörös világbajnok, aki szerint ráadásul a korlátozott számú közönség a képernyőn sem mutat majd jól.

A 44 éves játékos azt sem tartotta kizártnak, hogy visszalép a vb-től, ha nem érzi magát biztonságban, ugyanakkor jelezte, erre remélhetőleg nem kerül sor.

Ronnie részt vesz a világbajnokságon akkor is, ha lesznek nézők | Eurosport

A játékosokon koronavírus-tesztet fognak elvégezni a világbajnokság előtt, valamint a negyeddöntők előtt. Akinek pozitív az eredménye, azt kizárják. A társadalmi érintkezéseket a minimálisra kell szorítani, ami azt jelenti, hogy alapvetően a szállodaszobában kell ücsörögni hosszú napokon át. Ronnie O'Sullivan számára nem lesz egyszerű az idei torna. "Nem tudom, hogyan fogom ezt elviselni.

Az eredetileg áprilisra tervezett vb-t elhalasztották, így végül jövő péntektől augusztus 16-ig kerül rá sor a hagyományos helyszínen, a sheffieldi Crucible Színházban. Boris Johnson miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy kísérleti jelleggel újra nézőkkel rendeznek néhány sporteseményt Angliában, ezek közé került a snooker-vb is.

MTI

Hozzászólások