Snooker - Ronnie O'Sullivan: a börtönben jobb volt, mint a Championship League-ben
Ronnie inkább a börtönt választja
Fotó: Europress/AFP

Ronnie O'Sullivan: a börtönben jobb volt, mint a Championship League-ben

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/06/10 12:59
Noha az ötszörös világbajnok Ronnie O'Sullivan a tegnapi elődöntő csoportban kiesett a Championship League-ből, annyira talán mégsem bánja. Ahogy ő mondja: annak idején a fogdában kevésbé érezte magát bezárva.

Június 1-jén kezdődtek és csütörtökig tartanak koronavírus járvány utáni első snooker verseny küzdelmei a Milton Keynes-i Marshall Arenában. A szigorú szabályok mellett megrendezett tornán valóban komoly mentális próbatétel elé vannak állítva a játékosok. Ennek adott most hangot a korábbi világelső, Ronnie O'Sullivan.

Való igaz, a közép-angliai helyszín elsősorban a biztonság szempontjából jó. A meglévő arénában és a mellette lévő szállodában teljesen ki tudják zárni a külvilágot. A játékosok, a bírók, a technikai személyzet és a csökkentett létszámú média mind ezen a két helyszínen tartózkodhat.

Ronnie és a bajusza átgázolt a csoporton | Eurosport

Pénteken indult O'Sullivan számára a Championship League. Elég könnyű csoportja miatt várható volt, hogy gond nélkül továbbjut, de arra tán kevesen számítottak, hogy ennyire jól fog játszani. Kishan Hirani, Michael Georgiou és Chris Wakelin volt a három áldozata - mindhármukat 3-0-ra gázolta el az ötszörös világbajnok. És a kilenc frame során nyolc (!)

A játékosoknak egy nappal az első meccsük előtt kellett megérkezni, akkor átestek a kötelező tesztelésen. Azóta vagy az asztal mellett állnak, vagy a szállodai szobájukban ülnek. Az ételeket is érintésmentesen az ajtóig viszik, és egy kis jel azt is mutatja, a játékos a szobájában van-e vagy sem. A világelső Judd Trump például június 1-jén, múlt hétfő délután megnyerte csoportját, és azóta nem játszik. Legközelebb ma, szerda délután áll asztalhoz.

A helyzetet mégsem ő, hanem O'Sullivan hasonlítja börtönhöz.

„Nem vagyok normális, hogy eljöttem ide. 24 órán keresztül ülök a szobában. Egyszer 16 órát kellett töltenem egy cellában, de még az is jobb volt, mert magam döntöttem el, mit eszem.”

Ezzel azonban vége a koplalásnak. O'Sullivan ugyanis az első 4 fős csoportot még könnyen vette, és továbbjutott a legjobb 16 közé, ott azonban egy újabb négyes csoportban körbeverésben alulmaradt, csoportharmadikként kiesett. A csütörtöki négyes döntőbe Stuart Bingham és Ben Woollaston már továbbjutott, a mai két elődöntőben pedig újabb két versenyző csatlakozik hozzájuk.

Bingham hármas körbeverés után kiütötte Ronnie O'Sullivant | Eurosport

Úgy tűnt, minden "rendben" lesz a C csoportban. O'Sullivan egy habkönnyű 3-0-val indított, két százast is lökött. Az ötszörös világbajnok egyetlen komolynak tűnő kihívója, Bingham viszont rögtön az első meccsén kikapott Craigie-től 3-1-re. Aztán javított egy 3-0-s sikerrel, de Ronnie hozta a kötelezőt Craigie ellen, és így minimális esély maradt Bingham továbbjutására.via Independent

Hozzászólások