Snooker - Ronnie O'Sullivan bejelentkezett a világbajnoki címért
Ronnie O'Sullivan bejelentkezett a világbajnoki címért
Fotó: Eurosport // Ronnie O'Sullivan bejelentkezett a világbajnoki címért

Ronnie O'Sullivan bejelentkezett a világbajnoki címért

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/02 18:22

Vegyesek voltak az előjelek O'Sullivan vébészereplését illetően. A jó szereplés ellen szólt, hogy az ötszörös világbajnok már régóta és sokszor hangoztatta, hogy nem ez a kedvenc tornája, mert túl hosszúak a mérkőzések, sokat kell várakozni közöttük, egyszerűen hamar megunja a dolgot. Nem véletlen, hogy az utóbbi években nem szerepelt jól.

Nem sokkal az idei torna előtt azt is mondta, hogy szívesebben esne ki az első meccsén, mint hogy eljusson a döntőig, és ott kapjon ki. Egyesek szerint már előre kereste a kifogást a rossz szereplésre. Hát még ha hozzátesszük, hogy kiakadt azon, hogy nézők lesznek a Crucible-ben. Ezt a lépést túlságosan korainak és veszélyesnek ítélte.

Csakhogy aztán mégsincsenek nézők, és ez mindenképp jó hír neki. Az is, hogy a karantén alatt ismét elkezdett futni, fogyott is, tehát remek fizikai formában van. Nem snookerezett sokat, és ez neki általában jót szokott tenni.

Szóval vegyesek voltak az előjelek, és minden információt felülír az örök igazság, miszerint Ronnie esetében nincs értelme a jósolgatásnak. Annyira kiszámíthatatlan ember, hogy tényleg bármi megtörténhet egy-egy meccsén.

És az történt, amire tán a legvérmesebb szurkolói sem nagyon gondoltak volna. Álomjátékot produkált, nettó egy óra alatt 6-0-s előnybe krült. Mindegyik frame-ben lökött legalább 70-es breaket, keveset rontott, csodásan snookerezett. Un-Nooh pedig hamar elvesztette az önbizalmát, hibát hibára halmozott, és O'Sullivan néha előforduló hibáit nem tudta megbüntetni.

Egészen a hetedik frame-ig, ahol jött egy jó esély, és a thaiföldi gyártott egy 69-es breaket. 6-1-re szépített, de ennél többre nem futotta tőle. 8-1-es hátrányba került egy villámgyors meccsen, ahol tíz perc alatti frame-átlagot produkáltak.

És O'Sullivan ezzel a játékkal bejelentkezett a hatodik világbajnoki címéért. Nyilván nem fog mindig ennyire jól játszani, és az is bizonyos, hogy lesznek olyan ellenfelei, akik jobban megnehezítik a dolgát, de ha csak a vasárnapi játékának a 80%-át nyújtja, és azt kiegyensúlyozottan, az is elég lehet az újabb trófeaemeléshez.

Hozzászólások