Snooker - Ronnie - nem kell annyit futni
Ronnie - nem kell annyit futni
Fotó: wikimedia

Ronnie - nem kell annyit futni

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/11/29 12:14

Ronnie O'Sullivan számára az utóbbi években a futás volt a lelki és a fizikai egyensúly megtalálásának kulcsa - persze Dr. Steve Peters sportpszichológus mellett. Ehhez képest az ötszörös világbajnok a csütörtöki meccse után ezt nyilatkozta:

"Nagyon mérges vagyok. Jobban élvezem a snookert, mint valaha, erre ez történik velem a futás miatt. Nagyon haragszom magamra, állati mérges vagyok (ennél nyomdafestéket kevésbé tűrő szavakat használt). Azt hiszem, befejezem a futást a snooker pályafutásom végéig, mert ennek nincs értelme. Harmadszor törik el a lábam."

Ennek ellenére 6-2-re legyőzte a walesi Daniel Wellst az első fordulóban. Az idő valamelyest neki dolgozik, hiszen pénteken szünnap volt, és szombaton sem kell játszania. A következő ellenfele Peter Lines lesz vasárnap, aki szintén megoldható ellenfél. Az biztos, hogy ha ilyen körülmények között valahogy meg tudja nyerni ezt a versenyt, az hatalmas sztori lesz. De ha valóban törött lábbal és ilyen hangulatban játszik, akkor ez nagyjából lehetetlen.

Friss hír, hogy a Ronnie Show következő kiadása hétfőn lesz látható az Eurosporton 17 órakor (az élő snooker után, tehát némi csúszás előfordulhat).

A UK első fordulójában egyébként nem született különösebb meglepetés. A legnagyobb nevek közül csak Carter esett ki, de az ő közelmúltját ismerve ez nem nagy szenzáció. A top 16-ból mindenki más továbbment. A top 100-on kívülről viszont hárman is bejutottak a második fordulóba: egyrészt a kínai Zhang Anda, aki éppen Cartert verte, másrészt a brazil Igor Figueiredo, aki Fergal O'Brient győzte le, valamint Joel Walker, aki a legutóbbi Welsh Openen már negyeddöntőzött. Az ő áldozata McManus volt, szép skalp a fiatal angolnak. Érdekes eredmény továbbá, hogy Dale kikapott a 100. Dragótól, King pedig a 99. Cahilltől, ráadásul 6-0-ra.

A legjobbak közül Robertson, Bingham, Ding és Selby szintén 6-0-ra győzött, de a többieknek sem okozott gondot a győzelem. Fu volt az egyetlen a sztárok közül, akinek döcögött a szekér, hiszen csak 6-4-re győzött a 119. Ahmed Saif ellen.

Szombaton és vasárnap lemegy a második forduló, tehát a 64 játékosból 32-en maradnak talpon (vagy fél lábon). Jófajta párosítás a Ding - Jimmy White mérkőzés, de a másik White, Michael is érdekes ellenfelet kapott Doherty személyében. A Liang - Lisowski, valamint a Mehta - Trump meccsek tűnnek még kiemelkedően izgalmasnak.

TV: Eurosport 22:00, Eurosport 2: 14:00-15:30, valamint 20:30

Hozzászólások