Snooker - Ronnie megúszta
Ronnie megúszta
Fotó: World Snooker

Ronnie megúszta

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/12/03 00:07

Ronnie O'Sullivan váratlanul nehéz meccset játszott Ken Dohertyvel a UK Championship második fordulójában. Az írek egykori világbajnoka 4-1-re elhúzott, és a címvédő csak döntő játszmában tudta hozni a mérkőzést. Az ötszörös világbajnok mostanában nem szokott fontos torna korai szakaszában ennyire közel kerülni a kieséshez, vagy ha igen, akkor többnyire ki is esik. Legutóbb a maihoz hasonló meccse éppen egy éve, a tavalyi UK nyolcaddöntőjében volt, akkor Sunny Akani kényszerítette döntő frame-re. Azt a tornát ugye megnyerte. De hát nyert ő már törött lábbal is UK-t...

Most nincs gond a lábával, viszont egy vírusos betegség megnehezítette az életét. Olyannyira, hogy az első, 6-1-re megnyert meccse után azt mondta, élete egyik legnehezebbje volt. És akkor még a Doherty-féle csata előtt állt. Az utóbbi meccsén megmutatta, hogy nagy hátrányból is tud küzdeni, ami régebben nem volt rá kifejezetten jellemző. 

Ding Junhui az idei szezonban mindössze másodszor játszik Nagy-Britanniában, az eddigi tornák felét kihagyta. Nem csoda, hogy egyelőre nem megy neki csodásan - Matthew Selt ellen ő is csak 6-5-tel ment tovább. Hosszú meccs volt, melyen Ding nem lökött 60 feletti breaket. Nincs csúcsformában, és a következő fordulóban Xiao Guodong ellen nem számít toronymagas favoritnak, hiába kétszeres bajnoka a UK-nek. 

Érdekes ez a torna, hiszen az első fordulóban búcsúzott Selby és Murphy, valamint Day, majd a második körben csatlakozott hozzájuk Higgins. Trump is csak nehezen ment tovább a harmadik fordulóba, Dale ellen szenvedett, és csak 6-5-re tudott győzni, csak kettő 50 feletti breaket lökött, igaz, mindkettő százas volt, a második a döntő frame-ben született. Mindent egybevetve Hawkins szekere megy eddig a legjobban, mindkét mérkőzését 6-0-ra nyerte.

A harmadik forduló kezdődik már hétfőn, és talán a legizgalmasabb párosítás lesz Kyren Wilson és Yan Bingtao meccse. Wilson nyert idén két tornát, Yan viszont a tavalyi zseniális szezonja óta idén még nem nagyon mutatta meg, mit tud.

Összejött Marco Fu és Jack Lisowski mérkőzése, ami nagyon fontos a Masters-részvétel tekintetében. Jelenleg Lisowski a 16. a Masters-pontversenyben, Fu a 17. helyen áll. Ha a hongkongi kikap, akkor biztosan nem lesz ott a legfontosabb meghívásos tornán, melyen döntőt játszott 2011-ben.

Hozzászólások