Snooker - Ronnie két arca
Ronnie két arca
Fotó: World Snooker

Ronnie két arca

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/12/12 09:21

A Scottish Open második fordulóján vagyunk túl, csütörtökön játsszák a harmadikat és a negyediket. Az első két meccse alapján két teljesen különböző O'Sullivant láttunk. Az első fordulóban 2-0-s és 3-1-es hátrányba került Dale ellen, és innen fordított 4-3-ra. De nem is ez a lényeg, hanem az a hanyag, már-már pofátlan stílus, amit mutatott, különösen a meccs első felében. A közösségi média snookerrel foglalkozó szegmensét eluralták a Ronnie-t pocskondiázó hozzászólások, sok helyen lehetett "én Ronnie-szurkolóként mondom, hogy ez szégyen" - típusú kommenteket olvasni.

Könnyen lehet, hogy ezekkel a véleményekkel az ötszörös is találkozott, de arra is van esély, hogy egy hozzá közel álló valaki, például Damien Hirst szólt neki, hogy "figyi, Ronnie, ez már egy kicsit sok, így el fogod veszíteni a rajongóidat". 

Akárhogy is, a második meccsén, bár rendkívül gyorsan játszott, 12,8 mp-es lökésátlaggal, mégsem lehetett egyetlen rossz szót sem szólni a hozzáállását illetően. "Igyekeztem kicsit konzervatívabban játszani, mert mostanában túlságosan támadóan snookereztem" - mondta a 32 perces meccs után.

035_787703749573607558.jpg Fotó: Europress/AFP

Azt gondolom, hosszú távon jól járunk azzal, ha lenyugszik. Nemcsak a skót torna első körében, hanem már korábban is tapasztalhattuk, hogy nemigen volt türelme a taktikai játékhoz. És így bizony még neki is nagyon nehéz sikeresen játszani és tornákat nyerni.

Márpedig egy pályafutása vége felé közeledő, de még mindig csúcsformában játszó sportoló esetében nagyon szomorú lenne, ha nem a játéka hanyatlása miatt nem tudna már többet nyerni, hanem azért, mert végleg elgurult a gyógyszer.

035_787703749573607574.jpg Fotó: Europress/AFP

Utólag kiderülhet, hogy a Dale elleni meccs lehetett a fordulópont. Az utóbbi hónapokban lefelé ment Ronnie szekere, kezdett szétesni. De ő mindig képes a megújulásra, ezt már ezerszer megmutatta. És bizony bőven van még benne tornagyőzelem, öt, vagy akár 10-15 is.

Másrészt sokan mutatnak jó formát ezen a héten. Ding nem eresztett ki, Trump alighanem kipihente magát, és Selby, Murphy, és még jó néhányan futnak a trófeáért. És van egy játékos, aki Dinghez hasonlóan, úgy néz ki, felébredt Csipkerózsika-álmából: Marco Fu. A hongkongi a felső ágon játszik, a fent említett sztárok pedig mind az alsó ágra kerültek. Halkan jegyzem meg, hogy Fu döntőbe jutása 31-szeres pénzt fizet...

Hozzászólások