Snooker - Ronnie idén először indul pontszerzőn
Ronnie idén először indul pontszerzőn
Fotó: World Snooker

Ronnie idén először indul pontszerzőn

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/13 16:51
A szezon negyedik pontszerző tornája kezdődik hétfőn, az English Open. A verseny jelentősége, hogy idén az első, melyet Nagy-Britanniában rendeznek. És szintén nem mellékes, hogy ott lesz Ronnie O'Sullivan, aki idén még nem vett részt pontszerzőn. 

Meghívásos versenyen viszont már indult a szezonban, mégpedig a Shanghai Mastersen, és azt meg is nyerte. Egyetlen veretlen játékosként lép tehát asztalhoz. Két éve ő nyerte a tornát, ezenkívül egy döntője van még a 2016 őszén indult Home Nations sorozatból, de azt elvesztette (tavaly, Trump ellen).

Ha esetleg azt gondolnánk, hogy meglepő O'Sullivan indulása, akkor tévedünk: az eddigi 12 Home Nations állomásból 11-en részt vett, annak ellenére, hogy nem rajong a négy nyert frame-ig tartó meccsekért. Az egyetlen kihagyott torna a tavalyi Scottish Open volt. Azért brit helyszínekre csak szívesebben elmegy, mint Kínába.

Egyébként minden sztár ott lesz Crawley-ban, egyetlen kivétellel: John Higgins nem nevezett az English Openre. A skótok négyszeres világbajnoka feltehetően a vb-döntő visszavágójára gyakorol ... 

Cserébe a világelső Trump ott lesz, és nem kapott egyszerű sorsolást: Peter Ebdon lesz az első fordulós ellenfele, és ha továbbjut, akkor Sam Baird vagy Daniel Wells következik. Első két körben nem könnyű ellenfelek.

Trumpék már hétfőn 14 órakor kezdenek, 20 órakor pedig már O'Sullivan meccsét láthatjuk. A szezon legjobbja, Shaun Murphy is hétfőn kezd, az utolsó idősávban fog játszani Chang Bingyu ellen.

Hozzászólások