Snooker - Ronnie és a bajusza átgázolt a csoporton
Ronnie és a bajusza átgázolt a csoporton
Fotó: WST

Ronnie és a bajusza átgázolt a csoporton

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/06/06 09:16
Pénteken indult O'Sullivan számára a Championship League. Elég könnyű csoportja miatt várható volt, hogy gond nélkül továbbjut, de arra tán kevesen számítottak, hogy ennyire jól fog játszani. 

Kishan Hirani, Michael Georgiou és Chris Wakelin volt a három áldozata - mindhármukat 3-0-ra gázolta el az ötszörös világbajnok. És a kilenc frame során nyolc (!) ötven feletti breaket lökött, és ami még szebb: ebből hat is elérte a 80 pontot. Mindezt 15 másodperc körüli tempóban. 

O'Sullivan nemcsak a játékával, de a bajuszával is elkápráztatta a nézőket. Nyilván nem lehetett megállni a kritikát, és az internet snookerrajongó szubkultúrája csakis azzal volt tele, hogy néz ki a különc világsztár. Ő maga ezt mondta erről:

"Amint elkezdődött a karantén, elkezdtem szakállat növeszteni. De viszketni kezdett, ezért a partnerem rábeszélt, hogy inkább bajuszt növesszek. Leginkább poénnak szántam. Néhányan azt mondták, úgy nézek ki, mint egy mexikói drogbáró, de volt olyan, aki szerint Freddy Mercury-ra hasonlítok."

Nyilván ennél fontosabb, hogy mit gondol a snookerről, valamint a pénteki játékáról:

"Jó móka volt. Alig snookereztem a Welsh Open, azaz február óta. A Shoot Outot nem igazán számítom, mert az csak néhány frame volt. Aztán elmentem néhány bemutatóra, és a múlt héten négy-öt órát gyakoroltam. Úgy látszik, nem igazán van szükségem a gyakorlásra, inkább valami mást kellene csinálnom helyette."

Ismét előjött tehát az arrogancia, de azért nem biztos, hogy ennyire jól fog menni a játék, ha majd komolyabb ellenfeleket kap.


Fontos hír, bár Ronnie-hoz nem kapcsolódik, mert nem kvalifikált: a World Snooker Tour bejelentette, hogy  biztosan megrendezik a Tour Championshipet. Az eredetileg március közepére tervezett tornát júliusra szervezték át, de most egy harmadik időpontot kerítettek neki: június 20-26 között fogják megrendezni, Milton Keynesben, azaz ugyanott, ahol most is játszanak. Kérdés, hogy miért hozták előrébb a versenyt. Nem bíznak abban, hogy július végéig kitart a mostani pozitív helyzet a járvány tekintetében? Vagy csak rájöttek, hogy eredetileg túl közel lett volna a világbajnoksághoz, és nem maradt volna elgendő idő a vb selejtezőire?

Hozzászólások