Snooker - Ronnie átrohant a csoportján
Ronnie átrohant a csoportján
Fotó: World Snooker

Ronnie átrohant a csoportján

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/08 09:33
Amikor azt hitted, már mindent láttál, akkor jön Ronnie O'Sullivan, és 14 mp-es lökésátlaggal megnyeri a Bajnokok Bajnoka csoportdöntőjét.

Nem mellékesen Higgins ellen. Tehát nem egy bemutatón, nem valami huszadrangú játékost győzött le hihetetlen sebességgel, hanem a világ egyik legjobb játékosát, aki mellesleg O'Sullivan elsőszámú riválisa mintegy 25 éve.

Ezzel a teljesítménnyel abszolút megszolgálta a "Rakéta" becenevet. Mindig is gyors volt, de tegnap még erre is rátett, és tényleg űrtempóban snookerezett.

Alighanem jót tett neki, hogy az első meccsén Jimmy White ellen 3-0-s hátrányba került. Egyébként a nagy öreg eszméletlen jól játszott, kb. 20 éve nem ment neki ilyen jól. Azonban ez is csak arra volt elegendő, hogy megszorongassa az ötszörös világbajnokot, aki zsinórban négy frame-et megnyerve megfordította a csatát.

Este Higgins ellen ment az adok-kapok 3-3-ig, de utána Ronnie ellépett, és 6-3-ra győzött. Ínyenceknek érdemes, sőt kötelező megnézni ezt a meccset. Vagy újranézni. Nem tartott sokáig.

O'Sullivan a meccs utáni interjúban dicsérte a helyszínt, és azzal viccelődött, hogy a következő meccsén leviszi 10 másodpercre a lökésátlagát. Azt is mondta, hogy nem akarta komolyan venni a játékot, nem érdekelte, hogy mi fog történni, csak játszott. Ebben az összefoglalóban az interjú közben láthatunk néhány elképesztő lökést.

A játékrend kedvez O'Sullivannek, hiszen ma is asztalhoz áll, tehát ott folytathatja, ahol tegnap abbahagyta. Robertson ellen, aki ezzel szemben hétfő óta nem játszott. Szombaton pedig Trump és Allen elődöntője következik, vasárnap a döntő. 

Itt-ott lehetett némi fanyalgást hallani, olyan véleményeket, hogy ha Ronnie nem akar tisztességesen játszani, akkor miért nem vonul vissza. Nos, előbb le kéne őt győzni, nem igaz?

Hozzászólások