Snooker - Robertson talált egy vegán éttermet, ő a favorit
Robertson talált egy vegán éttermet, ő a favorit
Fotó: World Snooker Tour

Robertson talált egy vegán éttermet, ő a favorit

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/01/24 08:32
Két szoros mérkőzést hozott a European Masters második fordulója. Az egyik, Higgins és Un-Nooh csatája nem volt igazán erős meccs. A thaiföldi 4-2-ről fordított, és győzött 5-4-re. Ezzel búcsúzott egy Triple Crown-bajnok.

És búcsúzott még egy, de nem akárhogyan. Selby valami egészen katasztrofálisan snookerezett Hawkins ellen, és gyorsan 4-0-s hátrányba került. Rossz volt nézni a háromszoros világbajnokot, körülbelül akkor játszhatott így, amikor először dákót vett a kezébe.

Aztán megnyert egy szoros frame-et, és onnantól szárnyra kapott. Három nagy breakkel kiegyenlített, és a tipikus forgatókönyv szerint meg kellett volna nyernie a mérkőzést. Különösen a mentálisan általában nem túl erős Hakwins ellen.

Csakhogy most nem így történt. A Sólyom lökött két ötvenes breaket, és győzött. A két breakje között Selbynek is volt sansza, ám elrontotta. Hawkins ezzel bejutott a negyeddöntőbe, a szezonban mindössze másodszor.

berry.jpg Fotó: Europress/AFP

"Borzalmasan éreztem magam, miután kikaptam a Mastersen (az első fordulóban, 6-1-re Higgins ellen). Rég nem éreztem magam ennyire pocsékul. Kellemetlen volt, és elvesztettem minden hitemet önmagamban. Néha kell az embernek egy seggberúgás, mert azóta keményen dolgoztam. Mark legyőzése visszaadott nekem némi önbizalmat."

Van egy játékos, aki Hawkinsnál is rangosabb, mégis most jutott el a szezonban először (!) a negyeddöntőig. A 16-szoros pontszerző győztes, Triple Crown-bajnok Robertson megnyerte a Bajnokok Bajnoka tornát, elődöntőzött Sanghajban, de azok nem pontszerző versenyek. Nem is áll jól az egyéves világranglistán, csak a 22. helyet foglalja el. Ahogy elmondta, hogy kénytelen lesz akár a Shoot Outra is elmenni ahhoz, hogy feljebb tornássza magát, és bejusson a legjobb 16, majd a legjobb nyolc közé, és ezzel kvalifikáljon a Players Championshipre, valamint a Tour Championshipre. Habár erre valószínűleg nem a Shoot Out lesz a legjobb sansza, sokkal inkább éppen az eheti torna.

A European Mastersen ugyanis 80.000 font a győztes díja, és ha ezt begyűjti az ausztrál, akkor máris felugrik a legjobb nyolc közé. Márpedig Higgins és Selby, valamint Ding kiesésével ő lett a legnagyobb favorit. Rajta kívül csak Hawkins maradt talpon a világranglista első 16 helyezettje közül. De azért vannak más veszélyes játékosok is a mezőnyben.

Például Un-Nooh, aki élete első pontszerző sikeréért hajt, és csütörtökön megmutatta, mennyire tud küzdeni. 19 mp feletti lökésátlagot hozott, félelmetesen megfontolt tempó és játék a thai villámtól. De ott van a mezőnyben a hatalmas klasszis Fu is, aki óriási hullámvölgyből szeretne kikászálódni. Szintén győzhet Carter, akit biztosan feltüzelt a Masters döntőjének szoros elvesztése, és a tavalyi világbajnoki elődöntője óta kissé eltűnt Gary Wilson is. 

uni.jpg Fotó: Europress/AFP

És akkor még nem esett szó Donaldsonról, aki két topjátékost, Kyren Wilsont és Dinget ütötte el a továbbjutástól, valamint az óriási ígéret Zhou Yuelongtól. Robertson nyilván kiemelkedik a mezőnyből a múltja miatt, de az aktuális forma dönt, és mint mindig, bármi megeshet. Az viszont erősen emeli az ausztrál esélyeit, hogy talált Dornbirnben egy vegán éttermet, ami óriási pluszt ad neki. Ha fogadni kellene, én rá tennék...

Az Eurosport 1 az Ausztrál Open után, 15 óra körül, majd 20 órakor jelentkezik élőben az ausztriai torna negyeddöntőivel.

Hozzászólások