Snooker - Robertson segít az alacsonyabban rangsorolt snookereseknek
Robertson segít az alacsonyabban rangsorolt snookereseknek
Fotó: WST

Robertson segít az alacsonyabban rangsorolt snookereseknek

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/04/07 15:57
Neil Robertsonnak természetesen nem okoz anyagi gondot a világbajnokság (és a China Open, valamint a Tour Championship) elmaradása, vagy halasztása. Vannak viszont olyanok, akiknek igen, és rájuk gondolt az ausztrál Triple Crown-bajnok, amikor nagylelkű segítséget ajánlott fel.

"Ha valaki nehéz helyzetbe kerülne, és előre szeretne hozzájutni a pénzdíjához, én segítek, és majd visszafizeti, amikor megkapta a pénz a világbajnokság után a World Snookertől. 

Ha egy játékostársam odajön hozzám azzal, hogy figyelj, Neil, nem igazán tudom kifizetni a számláimat, ki tudnál segíteni annyi pénzzel, amennyit a vb első körében kapnék? - akkor azt mondon neki, hogy semmi gond, természetesen segítek.

Az alacsonyabban rangsorolt játékosok között egyeseknek küzdelmes a megélhetés. Az Egyesült Királyságban vannak, akiknek mentális problémákat okoz a járványhelyzet, és láttunk már mindent, az emberiség legjobb és legrosszabb oldala is előkerült már. Vannak, akik nagylelkűek, és segítenek az időseken. Nálunk Cambridge-ben összetartanak az emberek.

A snooker nagyon is alkalmas a televízióra. Ezzel a helyzettel könnyebben megbirkózhatunk, mint más sportágak. Nagyon furcsa lenne egy üres arénában magasba emelni egy trófeát, de még ez is jobb, mintha egyáltalán nincs lehetőség játszani. 

035_876946246505594889.jpg Fotó: Europress/AFP

Az biztos, hogy az eddig mutatott forma már semmit sem jelent. Olyan, mintha új szezon kezdődne. Most még bemutatók és kisebb tornák sincsenek, nem tudjuk formában tartani magunkat. 

Ha meglesz a vb nyáron, akkor nagyon nyílt versenyre számítok. Az utóbbi hónapok alapján én és Judd voltunk a két legnagyobb esélyes, de a kialakult helyzetben inkább Ronnie-t érzem favoritnak, mert ő keveset snookerezett."

The Sun


A 2010-es világbajnok tehát így reagált a koronavírus-helyzetre. O'Sullivan kicsit máshogy, erről itt olvashatnak. Arról pedig, hogy mi lesz a világbajnoksággal, itt található részletes információ.

Hozzászólások