Snooker - Robertson kizuhant, Trump két százassal is búcsúzott
Robertson kizuhant, Trump két százassal is búcsúzott
Fotó: World Snooker

Robertson kizuhant, Trump két százassal is búcsúzott

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/17 20:21

Az English Open harmadik fordulójának hőse Lee Walker, aki amolyan hobbisnookeresként (a ranglista 80. helyén áll, és elsősorban oktató) szenzációs játékot mutatva 4-2-re legyőzte Trumpot. Mégpedig úgy, hogy a világelső két százas breaket is lökött. Ez a két százas azonban csak az egyenlítésre volt jó 0-2-es hátrány után. 

A 43 éves walesi nem esett kétségbe, amikor Trump utolérte. Az első két frame-jében is 50 feletti breakeket gyártott, és az utolsó kettőben is. Négy 50 felettivel, és kiváló biztonsági csatával győzött. Arról nem beszélve, hogy a hatodik frame-ben Trump majdnem fordított több snookeres hátrányból, de Walker belökte a nehéz barnát, amikor nagyon kellett, és ezzel megadta a kegyelemdöfést.

Lee Walker, Trump legyőzője.Lee Walker, Trump legyőzője. Fotó: World Snooker

További három topjátékos esett ki a harmadik fordulóban. Robertson 4-0-s veresége a legnagyobb meglepetés, még úgy is, hogy Zhao Xintong intézte el. Az ausztrál elmondta a meccs után, hogy képtelen volt alkalmazkodni ahhoz, hogy a tv-s meccsek után ezúttal egy külső asztalon kellett játszania.

Lisowski és Kyren Wilson is kiesett. O'Sullivan nem tudott igazán nagy breaket lökni (értsd: 60 volt a legnagyobb tőle), sokat is rontott, mégis simán túljutott Hossein Vafaei-en, egyszerűen azért, mert az iráni még sokkal többet hibázott.

A torna meglepetésembere egyelőre a 17 éves Si Jiahui, aki Bingham után Zhou Yuelongon is túljutott. 4-0-val, két 70 feletti breakkel. A kínai újonc a szezonban még nem nyert meccset, a következő tornán ott sem lesz, mert kikapott a múlt heti selejtezőben, de ezen a héten nagyon megy neki. 

Hozzászólások