Snooker - Robertson felülmúlta Ronnie-t
Robertson felülmúlta Ronnie-t
Fotó: World Snooker

Robertson felülmúlta Ronnie-t

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/09 09:37
O'Sullivan életében először nem jutott be a Bajnokok Bajnoka döntőjébe.

A tornát eddig hatszor rendezték meg - Ronnie ötször indult, és mind az ötször eljutott a döntőig, melyek közül hármat megnyert.

Idén azonban az elődöntőben megálljt parancsolt neki Robertson, aki szintén korábbi bajnoka a versenynek, még 2015-ből. Remek csatát vívtak, melyen nem sok nyoma volt a csütörtöki villám-módnak O'Sullivan játékában, már csak azért sem, mert sokkal több biztonsági játékot hozott ez a meccs, mint a Higgins elleni.

A végig szoros elődöntőben 4-4 után megnyert egy black ball game-et az ötszörös világbajnok, de az ausztrál kiegyenlített egy total clearence-szel. A döntő frame-ben pedig lökött egy 90-est, mégpedig egy nagyon bátor, bevállalós breaket. Igen kevesen játszottak volna ilyen helyzetben ennyire merészen, beleértve magát Robertsont is néhány évvel ezelőtt.

Robertson 95%-os golyóbelökéssel dolgozott, erre viccesen csak annyit mondott, hogy más ellen 6-0-ra győzött volna. 

"Voltak nagy breakek, remek golyóbelökések és szoros frame-ek is. Nagyszerű közönségünk volt, és biztos vagyok benne, hogy élvezték a meccset. Örülök, hogy részese lehettem ennek a meccsnek. Mindketten rendkívül agresszíven játszottunk, egyikünk sem fogta vissza magát, és ezért is vagyok nagyon boldog - mert a saját stílusomban játszva tudtam őt legyőzni" - mondta Robertson.

Ezzel tehát négy év után ismét bejutott a Bajnokok Bajnoka döntőjébe, és ami legalább ilyen fontos, visszavágott a tavalyi szezonban elbukott két döntőért, és bő két év után ismét legyőzte O'Sullivant.

Szombat este a két legutóbbi Masters bajnoka, Trump és Allen csap össze a másik döntős helyért.

Hozzászólások