Snooker - Robertson és Allen újra szárnyal
Robertson és Allen újra szárnyal
Fotó: Europress/AFP

Robertson és Allen újra szárnyal

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/11/02 11:49

Robertson tegnap legyőzte Selbyt az International Championship negyeddöntőjében. A mondat hírértékét növeli, hogy a világelső kifejezetten jól játszott, és bizony a jól játszó Selbyt legyőzni mindig óriási fegyvertény. Az utolsó négy frame az ausztrálé lett, aki innentől fogva talán a legnagyobb favoritnak számít a tornán.

Más kérdés, hogy erős vetélytársai adódtak. Az elődöntőben Lisowski lesz az ellenfele, aki szintén remekel a tornán, arról nem beszélve, hogy a szezon eddigi legkiegyensúlyozottabb játékosa - bár ez aligha fog segíteni az ausztrál ellen. Nem kell sokat visszamenni az időben egymás elleni mérkőzésért, a nyári Riga Masters döntőjében Robertson 5-2-re győzött. Fontos meccs volt az is, hiszen Lisowski első pontszerző fináléját játszotta, de ez a mostani még fontosabb, mert maga a torna nagyobb horderejű, mint a rigai.

Robertson évek óta nem játszott olyan jól, mint ezen a héten, sem a rigai, sem a tavalyi glasgowi sikere során. Azt viszont nem tudhatjuk, hogy Lisowski mire lehet képes, ha ő is a legjobbját nyújtja. Arra mindenképp számíthatunk, hogy sok nagy break lesz a meccsükön. Ők szombaton játszanak.

A másik elődöntőben Allen jelenleg 5-3-ra vezet Stevens ellen. A walesi amolyan meglepetés játékos, hiszen öt éve nem játszott elődöntőt, de a továbbjutása volna az igazi papírforma borulás. Allen ugyanis messze a legtöbb százas breakkel bír a tornán, és ami ennél is fontosabb, komoly dominanciát mutatott az első fordulós 6-5 után. 

A Masters megnyerése óta először játszik csúcsformában, és nagyon nehéz elképzelni, hogy éppen Stevenstől kapjon ki, főleg azután, hogy 1-3-as hátrány után megnyert négy frame-et az északír. A papírforma tehát Allen - Robertson döntőt ígér. Kérdés, hogy hol fog ez borulni?

Hozzászólások