Snooker - Robertson első döntőjére készül
Robertson első döntőjére készül

Robertson első döntőjére készül

Buzás Gábor ·
2018/10/06 23:05

No nem az a Robertson. Hanem Jimmy. Aki pályafutása első pontszerző elődöntőjét játszotta szombaton. És ráadásul meg is nyerte.

Úgy jutott el a legjobb négyig a European Mastersen, hogy az első négy meccsét 4-3-ra nyerte, a helyszíni első hármat pedig az utolsó feketével tudta hozni. És ez nem akármilyen lélekjelenlétről tesz tanúbizonyságot. Ami eddig valószínűleg hiányzott belőle, különben alighanem játszott volna már elődöntőt. 

A negyeddöntőben Mark Allent múlta felül, könnyed játékkal. Az elődöntőben volt egy nagyon komoly hullámvölgye, de parádésan kijött belőle, és 6-4-re legyőzte Mark Kinget. Három 80 feletti breaket lökött, köztük egy 132-est is.

Az első elődöntőben Joe Perry 6-3-ra múlta felül Anthony Hamiltont. Perry az ötödik pontszerző döntőjét fogja játszani vasárnap. 17 éve a European Openen, Máltán jutott először döntőbe, de győzni csak 2015-ben a PTC nagydöntőben tudott. Nagy sansz neki a mostani finálé arra, hogy megszerezze második trófeáját, mert nem egy világklasszis ellenfelet kapott. Csak éppen egy jó formában lévő, nagyon ügyes játékost. 

Ha Robertson győz, feljön a világranglista 26. helyére. Perry visszakerülne a top 16-ba egy esetleges sikerrel. És persze a győztes mehet a Champion of Champions tornára. Nem kicsi a tét.

Hozzászólások