Snooker - Révész negyeddöntős, Trump hétszázados
Révész negyeddöntős, Trump hétszázados
Fotó: Császár Márta / Facebook

Révész negyeddöntős, Trump hétszázados

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/03/10 09:52
Zajlik a snooker Európa-bajnokság Portugáliában, olyannyira, hogy az U18-as torna már véget is ért. Legalábbis számunkra, ugyanis mindkét magyar befejezte szereplését.

De nem akárhogy! Révész Bulcsú és Horváth Attila egyaránt továbbjutott a csoportból. Bulcsú csoportelsőként, frame-vesztés nélkül, Attila pedig második helyen, 83-as breaket is lökve útközben. Az egyenes kieséses szakaszban Attila kiesett a 32 között. Bulcsú viszont megnyert egy meccset döntő frame-ben, aztán megnyert még egyet, és már ott is találta magát a negyeddöntőben.

Ott sajnos már kicsit elfogyott, de ne feledjük, 13 évesen vette fel (igencsak sikeresen) a versenyt 17-18 évesekkel, köztük britekkel. Nagyon komoly teljesítmény ez az eredmény, és szépen mutatja, hogy milyen fejlődési úton halad Bulcsú.


bulcsu.jpg Fotó: Császár Márta / Facebook

Hamarosan kezdődik az U21-es torna, ahol mindketten indulnak, Bulcsú egy csoportba került Connor Benzey-vel, aki megállította az U18-as tornán. Ettől még persze továbbjuthat.

Közben Nagy-Britanniában is zajlott az élet. Lejátszották a Championship League utolsó fordulóját, aztán pedig a döntő csoportkört is. Az elődöntőbe Trump és három skót jutott: Dott, McGill és Donaldson. Ebből a négyesből mindenképp a világelső volt a favorit, de nem ő győzött, hanem Donaldson, aki élete első profi trófeáját szerezte meg.

donaldson.jpg Fotó: Eurosport/Getty

Mindeközben Trump meglökte 700. százas breakjét, ezzel ő lett a legfiatalabb, és egyben az ötödik játékos, akinek ez összejött. Idén 88-nál jár, ott lesz a Gibraltar Openen, és persze a világbajnokságon is, úgyhogy meglehet a 100 százas.


Hozzászólások