Snooker - Révész Bulcsú világbajnoki elődöntős!
Révész Bulcsú világbajnoki elődöntős!
Fotó: Palásti Péter

Révész Bulcsú világbajnoki elődöntős!

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/08/23 21:37

Az oroszországi Tyumenben zajlik az IBSF U16-os snooker világbajnoksága. A 12 éves Révész Bulcsú képviseli hazánkat, nem akármilyen sikerrel: a csoportjában mind a négy mérkőzését 3-0-ra hozta, frame-vesztés nélkül csoportelső lett. Újabb 3-0-val jutott be a legjobb nyolc közé, ahol az egyiptomi Mina Awad volt az ellenfele.

Bulcsú 3-1-re elhúzott 15 éves vetélytársától, remek játékkal, 39-es, 36-os és 56-os breakekkel. Aztán jött egy rossz lökés, beesett a fehér, és megfordult a játék képe. Bulcsú kicsit összeesett, az ellenfél pedig kiharcolta a döntő frame-et. Bulcsú kapott egy sanszot az utolsó pirosra, és innen végiglökte az asztalt, megmutatva, hogy mennyire össze tudja szedni magát, és mennyire jól tud játszani nyomás alatt. Izgalmas lett a vége, de Bulcsú behúzta a meccset 4-3-ra, és továbbment az elődöntőbe.

Ahol a pakisztáni Umar Khan vár rá, aki egyrészt a torna legnagyobb breakjét tudja felmutatni, egy 83-ast, másrészt szintén 100%-os teljesítménnyel jutott tovább a csoportjából, ahol ír és indiai ellenfele is volt. Nem lesz egyszerű, de hát nem is lehet könnyedén világbajnoki döntőbe jutni.

No de Bulcsú is lökött már öt félszázas breaket, köztük két darab 70 felettit ... óriási formában van nagy reménységünk, aki szombaton a döntőbe jutásért lép asztalhoz.

A versenyen részt vesz két magyar játékvezető is, Kovács M. Veronika és Palásti Péter, nekik köszönet a helyszíni beszámolóért. Péter egyébként megkapta az egyik elődöntő vezetését.

Hozzászólások