Snooker - Perry volt Trump banánhéja
Perry volt Trump banánhéja
Fotó: World Snooker

Perry volt Trump banánhéja

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/26 18:10

Joe Perry 5-2-re legyőzte Trumpot a China Championship nyolcaddöntőjében. Ezzel véget vetett a világbajnokság óta tartó győzelmi sorozatnak. Trump zsinórban 15 pontszerző mérkőzés megnyerése után kapott ki. Ötöt nyert a Crucible-ben, hetet az International Championshipen és hármat ezen a héten, mielőtt összefutott volna Perryvel.

Perry sokak számára volt már banánhéj. Ő az a snookeres, aki soha senkinek nem volt a kedvence, pedig egy óriási tudású játékos, aki bármikor bárkit képes legyőzni. Sok-sok évet töltött a világranglista első 16 helyezettje között, és ezzel a győzelmével könnyen lehet, hogy ismét visszakerül az elitbe (ahonnan két napja Ding kiesett). Perry is a '92-es évfolyam játékosa, mint O'Sullivan, Higgins és Williams, csak éppen ő egyetlen pontszerző tornát tudott megnyerni életében. Nincs erről statisztikám, de azt hiszem, ő az a játékos, aki a legtöbb ideig volt a top 16 tagja, és a legkevesebb tornát nyerte. Nem egy bajnok alkat.

Viszont képes egy-egy meccsen remekelni, és ennek most Trump látta a kárát. Nem mintha a világelső fergetegesen játszott volna ezen a tornán, az első három meccs sima megnyerése nem mutatott reális képet a formájáról, mert gyengébb, illetve gyengébb formában lévő játékosokkal hozta össze a sors. Kérdés, hogy hosszú távon mire lesz képes. Tudjuk, hogy voltak néhányan, akik az első vb-cím után visszaestek. Meglátjuk...

Williams és Gilbert simán győzött, ők egymással fognak játszani a pénteki negyeddöntőben. Perry ellenfele egyébként Hossein Vafaei lesz, aki Wilson után McGillt is búcsúztatta, szépen gyűjti a skalpokat. Ez az alsó ág.

A felső ágon Murphy és Selby viszonylag simán továbbjutott, Higgins viszont kikapott Maflintől, aki így a torna meglepetésembere. Az angol-norvég játékos legjobb eredménye az elődöntő, és ha pénteken legyőzi Murphyt, akkor ismét elődöntőt játszhat, pályafutása során negyedszer. 

Hawkins 3-0-ra elhúzott a torna utolsó hazai játékosa ellen, de végül csak 5-4-re győzött. ZhaoXintong tehát kiesett, és így az iráni Vafaei az utolsó ázsiai játékos a táblán, kínai már egy sincs.

Pénteken 8:30-kor kezd Williams és Gilbert, valamint Vafaei és Perry. 13:30-kor rajtol Selby és Hawkins rangadója, valamint Murphy és Maflin csatája. A mérkőzéseket az Eurosport 2-n, illetve az Eurosport Playeren lehet majd nézni.

Hozzászólások