Snooker - Paul Hunter Classic - 1. nap
Paul Hunter Classic - 1. nap
Fotó: worldsnooker.com

Paul Hunter Classic - 1. nap


2016/08/27 00:27

Az amatőr selejtezők után megkezdődött a 128-as tábla küzdelemsorozata, a szokásos módon, miszerint az egyik ág (a felső) meccseit játsszák le a legjobb 16-ig. A nap a rengeteg visszalépés mellett arról is emlékezetes, hogy Jimmy White kvalifikálni tudta magát a vasárnapi folytatásra.

 

Meglepően sokan léptek vissza a tornától, aminek a twitteren mindig aktív Mark Williams is hangot adott (Ebdon, Milkins, Saengkham többek között). Az első két fordulóban nagyobb meglepetés nélkül zajlottak a meccsek, talán Highfield Brecel feletti győzelme emelhető ki. Ettől a győzelemtől akkora lendületet kapott a balkezes angol játékos, hogy további két meccsét is megnyerte, a legjobb 32 között ráadásul a sokkal esélyesebb Ricky Waldent ejtette ki, így találkozhatunk vele vasárnap. Highfieldnek Mark Davis lesz az ellenfele, aki három 4-2-es győzelemmel érvényesítette a papírformát három alacsonyabban rangsorolt ellenfelével szemben.

Ha már balkezes angolnál járunk, meg kell említsük, hogy Jimmy White is három győzelmet könyvelhetett el a nap folyamán, ezáltal folytathatja a tornát a nyolcaddöntőben. Talán kijelenthető, hogy ennek az összes szurkoló örül, hiszen a hatszoros vb-másodiknak nagyon sok meccset kell nyernie, hogy megkapaszkodjon a profik táborában. Ellenfele a 16 között névrokona lesz, Michael, akinek három kínai játékoson kellett átrágnia magát, azaz csak kettőn, mert Anda Zhang is a visszalépők táborát erősítette, így elég volt Yu Delu és Mei Xiwen fölött diadalmaskodnia.

Nincs már versenyben a tavalyi győztes Ali Carter, aki a legjobb 32 között esett ki Yan Bingtao ellenében. A 2000-es (!) születésű, már Világkupa-győztes kínai elég kemény napon van túl, három döntő frémes meccsen vezetett az útja a nyolcaddöntőig. Ott a nála majdnem harminc évvel idősebb Dominic Dale vár majd rá, aki utolsó mérkőzésén egy rangadón győzte le Michael Holtot.

A legjobb 16 lesz jelenése szintén Sam Bairdnek, aki két könnyebb meccs után Liangot verte meg, jutalmul pedig ismét összecsaphat a világbajnokság után Mark Selbyvel. A Crucible-ben hatalmas csatára késztette a későbbi győztest. Selby két könnyebb győzelem után szoros meccset játszott James Cahill ellen, ahol 0-2-ről felállva, végül döntő frémben harcolta ki a továbbjutást.

Hozzászólások