Snooker - Parádés nyolcaddöntők elébe nézünk
Parádés nyolcaddöntők elébe nézünk
Fotó: WST // Parádés nyolcaddöntők elébe nézünk

Parádés nyolcaddöntők elébe nézünk

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/05 17:13

Már az első forduló is bőven hozott csodás meccseket, és mivel a győztesek csapnak össze, értelemszerűen a második fordulóban, azaz a nyolcaddöntők között is bőven számíthatunk remek találkozókra. O'Sullivan révén megdőlt a leggyorsabb mérkőzés rekordja, Allen öt százast lökött, ami rekordbeállítás első körös meccsen, de kiesett, éppen a legalacsonyabban rangsorolt játékossal szemben, aki, név szerint Jamie Clarke, egészen remekül játszott. Ő az idei egyetlen újonc, aki továbbjutott. 

Maflin négy százast lökött és győzött Gilbert ellen, Gould szintén négy százast lökött, és még vége sincs a meccsének. Egyelőre magabiztosan vezet (7-2-re) Maguire ellen, aki pedig amolyan félig titkos esélyesként érkezett. Csodás csatát vívott McGill és Lisowski, melyet egy szenzációs kékkel nyert a skót, ami egyelőre mindenképp a torna legjobb lökése.

És már el is érkeztünk a második fordulóhoz. Higgins és Maflin nyitotta a meccsek sorát, egy kimondottan élvezetes szakasszal. A skót jobban játszott, mint az első körben, a norvég-angol pedig egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, mondhatni, éretten snookerezett, ami korábban nem volt jellemző rá. 

De várhatóak itt még ennél is szuperebb meccsek. A klasszispárosítás természetesen O'Sullivan és Ding, akiknek az egymás elleni mérlege jócskán Ronnie felé billen, viszont három éve a vébén a kínai győzött 13-10-re. És ott van két világbajnok, Williams és Bingham csatája. Érdekes, hogy eddig két fontosabb alkalommal találkoztak, és mindkétszer Bingham győzött. 

Ugyancsak érdekes lesz látni, hogy Trump képes-e feljavulni, mert bizony szüksége lesz rá a nagyon veszélyes Yan Bingtao ellen. Selby-re úgyszintén ráfér a formajavulás, bár talán az ő ellenfele, Saengkham nem annyira veszélyes. A torna (mindig) egyik esélyese, Robertson pedig Hawkinsszal játszik, aki az utóbbi években igazi Crucible-specialista lett, és idén is jól kezdett.

Van aztán olyan párosítás is, ami nem tűnik igazán fényesnek, de könnyen lehet, hogy mégis kiváló lesz. Elsősorban McGill és Clarke összecsapására gondolok, hiszen mindketten szenzációsan játszottak, az első forduló két legjobb meccséről jutottak tovább.

És lesz egy bemutatkozó játékos, Kyren Wilson, aki Hamilton visszalépése okán játék nélkül jutott a második fordulóba. Ilyen még nem volt, ráadásul Wilson nem szokhatta meg a nézők nélküli, műtapsos bizarr körülményeket. Viszont lesz ideje alkalmazkodni, és alighanem Gould személyében verhető az ellenfele.

Hozzászólások