Snooker - Parádés győzelem a világelső ellen
Parádés győzelem a világelső ellen
Fotó: World Snooker

Parádés győzelem a világelső ellen

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/12 11:57
Mark Allen nem tartozik a kiszámítható játékosok közé. Fogalmunk sem lehetett, hogy a Liang ellen 6-5-re megnyert első meccse után mit fog mutatni Trump ellen a Shanghai Masters negyeddöntőjében.

Aki ugye világelső, uralkodó világbajnok és az előző komoly verseny bajnoka. Vagyis minimum esélyese volt ennek a meccsnek (is).

Allen nem kezdett valami jól, az első frame biztonsági csatájában két nagyobb hibát is elkövetett. Trump azonban nem tudta ezeket kellőképpen kihasználni, és a legrosszabbkor (bontásnál) rontva, jó sanszot adott az ellenfelének. Aki köszönte szépen, és egy 63-as breakkel elhozta az első frame-et.

Innentől fogva azt lehetett mondani, hogy az északír szinte hiba nélkül játszott, legalábbis belökési rontása nemigen volt. 3-0-ra elhúzott. Trump sem rontott sokat, de nem is volt rá lehetősége, mert Allennek gyakorlatilag minden sikerült. 

Aztán a világelső előhúzott egy százas breaket, és 3-1-gyel mentek el a nagyszünetre. A Trump-rajongók joggal reménykedhettek a fordításban, de keserűen csalódniuk kellett. Allen nem esett vissza, Trump nem javult fel a pihenő után sem. 4-1, majd 5-1 lett, aztán 6-1, és vége.

Kettejük meccsei szorosak szoktak lenni, főleg a hat vagy több nyert frame-ig tartó csaták. Ezúttal azonban elmaradt a csata, mert Allen elképesztően jól játszott. Annyira jól, hogy ha Trump kevesebbet ront, akkor is lehet, hogy csak szorosabb végeredményre futja tőle. A ma mutatott játékkal bárkit le lehet győzni, ez egyértelmű. Kérdés, hogy Allen az elődöntőben, illetve az esetleges döntőben is tud-e majd ennyire jól snookerezni.

Trump szempontjából egy 13-as győzelmi sorozat ért véget, hiszen a világbajnokság (5) után az International Championshipet (7) is hozta, és Sanghajban is nyert egy meccset. Nem akármilyen sorozat, és nem akárhogy ért véget. Kérdés, hogy lesz-e hosszútávú hatása Trump szezonjára, vagy könnyedén maga mögött tudja ezt a rossz napot.

Hozzászólások