Snooker - Papírforma délután, csillaghullásos este
Papírforma délután, csillaghullásos este
Fotó: World Snooker

Papírforma délután, csillaghullásos este

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/25 19:29

12 top 16-os játékos vágott neki a China Championship szerdai napjának. A legnehezebb sorsolást közülük Maguire kapta, akit el is intézett a világranglista 17. helyén álló Perry. A többi délutáni (nálunk délelőtti) élharcos viszont győzött, így továbbment Trump, Higgins, Selby, Hawkins és Gilbert is, ráadásul mindnyájan különösebb gondok nélkül. Így aztán, mondhatni, eseménytelenül telt el a nap első fele.

Csakhogy az este (nálunk délután) egészen máshogy alakult. Kezdődött azzal, hogy Robertson 3-1-es hátrányba került, majd a szünetben, rosszullétre hivatkozva feladta a meccsét. Így Selt ment tovább, 5-1-gyel. Aztán szép sorban kikapott Kyren Wilson, Lisowski és Allen is, tehát hirtelen kiesett négy top 16-os játékos. Williams is csak nagy nehézségek között jutott tovább. 4-0-ra elhúzott Luo Honghao ellen, aki a szünet után sokkal jobban játszott, és feljött 4-3-ra. Majdnem kiharcolta a döntő frame-et is, de a walesi valahogy le tudta zárni a meccset. Murphy győzött Day ellen, tehát két nagymenő továbbjutott, ami azt jelenti, hogy nyolcan még csatában vannak a végső győzelemért.

Érdekes, hogy a sorsolás úgy alakult, hogy egyetlen párban sem fog két topjátékos találkozni a csütörtöki nyolcaddöntők folyamán. Ettől függetlenül Williams és Brecel, illetve Trump és Perry meccse is izgalmas lehet, bár a világelső az eddigi három meccsén mindössze egyetlen frame-et bukott... Ráadásul most már zsinórban 15 meccset nyert meg pontszerző tornákon.

A kínaiak száma igencsak megcsappant. Ding keddi búcsúja után szerdán csatlakozott hozzá öt honfitárs, és csak egyetlen hazai játékos maradt talpon, Zhao Xintong, aki 3-1-es hátrányból fordított Xiao Guodong ellen. Hawkins lesz az ellenfele.

Csütörtökön is 8:25-kor kezdődik az élő közvetítés az Eurosport 1-en, a Williams - Brecel, vagy a Trump - Perry meccsel. 13:25-től az Eurosport 2-n a Selby - Wakelin, vagy a Murphy - Selt összecsapás kerül terítékre.

Hozzászólások