Snooker - O'Sullivan zsinórban harmadszor Sanghaj bajnoka
O'Sullivan zsinórban harmadszor Sanghaj bajnoka
Fotó: World Snooker

O'Sullivan zsinórban harmadszor Sanghaj bajnoka

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/15 19:03
Ronnie megint felért a csúcsra Sanghajban. Sorozatban harmadszor, összességében negyedszer. Elég komoly ez a dominancia, figyelembe véve, hogy mindössze a 13. Shanghai Masterst rendezték az elmúlt héten.

Érdekesség, hogy nem játszott őrült jól a tornán. Ez a döntő nem azt a fantasztikus parádét hozta, amit például két éve az English Open fináléjában láttunk tőle Kyren Wilson ellen. De hát nem is lehet minden alkalommal 98%-kal belökni a golyókat.

Viszont nem is kell. O'Sullivan ezen a héten megmutatta, hogy a kevésbé jó játékával is tud tornát nyerni. Jó, persze minden relatív: az ő kevésbé jó játéka is olyan, amiért úgy 10 profit leszámítva mindenki odaadná a fél kezét.

O'Sullivan elmondhatja tehát, hogy ugyanúgy kezdte a szezont, mint Trump: tornagyőzelemmel. A világelső megnyerte az első versenyt, amin elindult, az International Championshipet. A világranglista másodikja szintén megnyerte idei első versenyét, a Shanghai Masterst. Utóbbi nem pontszerző, de anyagilag ez nem számít, merthogy kicsit még jobban fizet, mint Trump sikere. Ronnie 200.000 fontot tehetett ugyanis zsebre a Murphy elleni siker után.

Murphy személye is érdekes, hiszen mindkét említett döntőben ő maradt alul. Amiből nyilván azt érdemes kiemelni, hogy két ilyen fontos versenyen bejutott a döntőbe. Az a játékos, aki pár hete még attól félhetett, hogy ki fog esni a top 16 közül, és nem is indulhat Sanghajban. Ehhez képest megőrizte elit tagságát az IC döntőjével, aztán ezen a héten bejutott élete első SM-fináléjába. Ahol nem is játszott alárendelt szerepet.

Nem tört össze sem 6-5-ös vezetésnél, amikor Murphy gikszere után O'Sullivan ellopta a frame-et, sem 10-7-es hátránynál. Két frame-mel közelebb jött, és csak 11-9-re kapott ki. Kinéz már neki is egy trófea, és ha továbbra is ilyen jól és ilyen önbizalommal tud játszani, alighanem meg is lesz neki, akár már ősszel.Hozzászólások