Snooker - O'Sullivan zsinórban harmadszor lehet Sanghaj bajnoka
O'Sullivan zsinórban harmadszor lehet Sanghaj bajnoka
Fotó: World Snooker/Facebook

O'Sullivan zsinórban harmadszor lehet Sanghaj bajnoka

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/15 07:07

O'Sullivan a döntő favoritja, ehhez kétség sem férhet. Nemcsak azért, mert Murphy ellen elképesztően jó a mutatója, hanem azért is, mert nem igazán jó játékkal, vagy talán szerencsésebb úgy fogalmazni, hogy hullámzó játékkal jutott el a döntőig.

De azért Murphynek is van némi esélye, ez is egyértelmű. Egyrészt legyőzte már mai ellenfelét döntőben. Nem is egyszer! Két éve a Bajnokok bajnoka tornán, és tíz éve a Premier Ligában is sikerült neki a bravúr. Utóbbit hagyjuk is, nagyon régen történt. A 2017-es siker is leginkább azért lehet ma fontos, mert az hozta meg Murphy legutóbbi tornagyőzelmét. Az utóbbi hat pontszerző döntőjében ugyanis kikapott, ebből kétszer O'Sullivantől.

Nem lehet elmenni amellett sem, hogy Murphy az előző nagy versenyen, az International Championshipen is döntőt játszott. Erre alapozva nyilatkozta O'Sullivan, hogy eddig Murphy a szezon játékosa, és ezzel nehéz is vitatkozni. De mi lehet az esélye az ötszörös világbajnok ellen?

Alighanem kelleni fog neki, hogy O'Sullivan ne játsszon igazán jól. Erre valamelyest számíthat is. Ronnie 5-1-es hátrányba került Wilson ellen, addig nem játszott jól. 5-4-re vezetett ellene Robertson, ami nem tragikus hátrány, de egyértelmű, hogy az ausztrál volt a jobb a meccs ezen szakaszában, aki három százast lökött, a harmadikat már a hibás dákóbőrrel.

Mondhatják erre a közönségkedvenc drukkerei, hogy nem a meccs elején kell jól játszani, hanem a második felében. Az a lényeg, hogy a végén ki vezet. Ez így is van. Én csak annyit akarok kiemelni, hogy O'Sullivan nem játszik legyőzhetetlen formában. Aki meg az égi jelekben bízik, annak is tudok egy érvet Murphy győzelme mellett: egy ilyen szintű játékos nem kaphat ki ennyi döntőben egymás után.

Hogy ki fog győzni? 90%, hogy Ronnie ... De ha Murphy ihletett napot fog ki, és esnek a hosszú pirosai ...

Hozzászólások