Snooker - O'Sullivan elárulja, miért nem indult a Mastersen
O'Sullivan elárulja, miért nem indult a Mastersen
Fotó: Eurosport

O'Sullivan elárulja, miért nem indult a Mastersen

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/05/11 09:45

Ronnie O'Sullivan azért nem vett részt az idei Mastersen, mert sokallja a médiaszerepléseket.

O'Sullivan döntése megdöbbentette a snooker világát, hiszen a sportág egyik legfontosabb versenyét hagyta ki. Azt is elmondta, hogy már a 2019-es döntő elvesztése után fontolgatta ezt a lépést. Akkor 10-4-re kapott ki Judd Trumptól, aki azóta világelső és világbajnok lett.

Az ötszörös világbajnok hétszer nyerte meg a Masterst. Akkor fogyott el a türelme, amikor a tavalyi, Ding Junhui elleni elődöntő után rendkívül sokáig faggatta őt a média. 

"Nem az zavart, hogy játszani kell a Mastersen, hanem a rengeteg körítés. A sajtó, a média nyomása. Minden egyes meccs után hat-hét interjút kell adni. A tavalyi elődöntő után három órán keresztül nyaggattak az újságírók. Úgy voltam vele akkor, hogy nekem erre nincs szükségem, én csak élvezni akarom a játékot."

O'Sullivan azt tervezi, hogy több kínai versenyen fog részt venni, mert ott "nem zsigerelik ki" a promóterek. A 2019/2020-as szezonban egyetlen tornán győzött, a Shanghai Mastersen, még szeptemberben. Azt a versenyt negyedszer nyerte meg. 

"Tudom, hogy egy kicsit macerás az odajutás. Hosszú az út és fárasztó, de ha már ott vagy, akkor fantasztikusan kiszolgálnak, és legfeljebb egy intejút kell adni meccs után, ami teljesen rendben van. De nem használnak ki.

A kínai promóterek együtt akarnak dolgozni veled, nagyon szeretek Kínában játszani. Tudják, hogy mit akarnak, és odafigyelnek rád. Mindig várom a közös munkát, mert tudom, hogy jó lesz a torna és élvezni fogom.

Sanghajt egyébként is szeretem, és Peking is jó hely. Az egyetlen kínai versenyhelyszín, amit nem annyira kedvelek, az Yushan (a World Open városa). Nagyon kedvesek ott is az emberek, de borzalmasan bonyolult az odajutás, úgyhogy nem hiszem, hogy részt fogok venni azon a versenyen, hacsak nem nyitják ki jobban a pénztárcájukat."

forrás: eurosport.co.uk

Hozzászólások