Snooker - Nő a pályán
Nő a pályán
Fotó: Reanne Evans facebook oldala

Nő a pályán

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/04 16:03

Champion of Champions, azaz Bajnokok Bajnoka, ez a torna már el is kezdődött, rögtön a World Open másnapján. Ez egy meghívásos verseny, az elmúlt 12 hónap bajnokainak szól. Köztük van Reanne Evans, 12-szeres női világbajnok, aki már a nyitónapon asztalhoz lép. Az első ellenfele Murphy lesz, és a papírforma szerint ő lesz az utolsó ellenfele is. 

A formátum nem változott: az első négy napon elődöntő - döntő rendszerben csap össze négy-négy játékos, és így péntekre négyen maradnak harcban, akik eldöntik, idén ki lesz a győztes. A címvédő O'Sullivan, aki ráadásul a torna háromszoros bajnoka. Az eddigi hat kiírás során ötször játszott döntőt, értelemszerűen kettőt elvesztett. A 2015-ös év a kakukktojás, akkor azért nem döntőzött, mert nem is vett részt a versenyen ...

A papírforma tehát azt jósolja, hogy Ronnie ismét eljut a döntőig. A fentiekből kiderül, hogy eddig mindössze kétszer kapott ki: 2016-ban Higgins, 2017-ben Murphy győzte le a fináléban.

Ők ott lesznek idén is, ráadásul Higgins lehet O'Sullivan ellenfele a csoportdöntőben. Elég combos ez a négyes, a skótnak Bingham, Ronnie-nak Jimmy White lesz az első ellenfele.

Érdekesség, hogy szerdán összejöhet a World Open tegnapi döntője: Trumpnak ehhez Maguire-t, Un-Noohnak pedig Wilsont kell legyőznie. Utóbbi párosítás pedig azonnali visszavágó a World Open elődöntője után.

Nagyon sok a remek formában lévő játékos, teljesen lehetetlen megjósolni, hogy ki lesz a legjobb. A legnagyobbak közül csak Williams hiányzik a mezőnyből. O'Sullivan, Trump, Higgins, Selby, Robertson, Murphy, Allen, mind-mind elviheti ezt a címet. Az viszont hatalmas meglepetés volna, ha éppen a címben szereplő hölgynek sikerülne, mivel ilyen szintű ellenfelek ellen sosem nyert profi meccset.

Hozzászólások