Snooker - Negatív rekord a Crucible-ben
Negatív rekord a Crucible-ben
Fotó: World Snooker

Negatív rekord a Crucible-ben

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/23 06:29

Megszületett a Crucible színház 42 éves történetének második 10-0-s eredménye. Murphy simázta le a 19 éves kínai debütánst, az egyébként igen tehetséges Luo Honghaot. 27 éve John Parrott győzte le 10-0-ra Eddie Charltont, és azóta sem történt ilyen a világbajnokság főtábláján.

Ami tán még ennél is kínosabb a kínai számára: soha senki nem zárt ilyen kevés ponttal vb meccset. A tíz frame alatt ugyanis mindössze 89 pontot gyűjtött, amivel messze alulmúlta az eddigi negatív rekordot: 1993-ban Danny Fowler 191 pontot szerzett a Stephen Hendry elleni 10-1-es veresége alkalmával. Egyelőre tehát két kétes értékű csúcs kapcsolódik az idei vb-hez, tegnap ugye a leghosszabb frame rekordja dőlt meg.

Kérdés, hogy hosszú távon mennyire teszi tönkre ez a brutális vereség Luo önbizalmát, esetleg az egész karrierjét. Murphy mindenesetre a hatodik továbbjutó, és ezzel már ki is alakult egy nyolcaddöntős párosítás: Murphy és Robertson között. A 2005-ös világbajnokhoz csatlakozott Higgins és Selby, tehát nem történt meglepetés, a kiemeltek, a világbajnokok mind győztek. Selby 5-1-es hátrányból gázolt át 10-7-tel Zhao Xintongon. A meccs második felében remekelt a volt világelső, de az ellenfele addigra kissé elfogyott, nem tudta valódi csatára kényszeríteni Selbyt. Higgins elég jól muzsikált, három százassal, és szintén 10-7-tel ment tovább Mark Davis ellenében. 

Ronnie O'Sullivan is asztalhoz lépett, és egyáltalán nem volt olyan könnyű dolga a hivatalosan amatőr James Cahill ellen, mint amire sokan számítottak. Cahill a sorsolás előtt elmondta, hogy a legszívesebben O'Sullivannel játszana, és kicsit sem illetődött meg sem az ellenfél, sem a helyszín nagyságától. Ronnie ugyanakkor nem parádézott, és mindennek az az eredménye, hogy kedden 5-4-es Cahill előnyből vágnak neki a befejező szakasznak.


A keddi program:

11:00 Ronnie O'Sullivan - James Cahill (4-5-ről folytatják)

          Stuart Bingham - Graeme Dott (1. szakasz)

15:30 David Gilbert - Joe Perry (6-3-ról folytatják)

          Judd Trump - Thepchaiya Un-Nooh (1. szakasz)

20:00 Stuart Bingham - Graeme Dott (2. szakasz)

          Mark Allen - Zhou Yuelong (1. szakasz)

Hozzászólások