Snooker - Murphy végre tornát nyert
Murphy végre tornát nyert
Fotó: World Snooker

Murphy végre tornát nyert

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/09/30 14:22

"Kijárt már neki" - szokták mondani, pedig ilyen nincs a sportban. Hiába veszítesz el sorra döntőket, az nem ok arra, hogy az egyiket egyszer csak te nyerd meg. Azért bizony tenni is kell, bőven. Murphy tett is a sikerért, az egész China Championshipen kiválóan játszott, magabiztosan verte a címvédő Selbyt az elődöntőben, és remekelt a döntőben, Williams ellen.

Egészen 9-5-ös vezetésig. Csakhogy a döntő tíz nyert frame-ig tartott, és Murphy nem tudta könnyedén lezárni a meccset. Williams kapaszkodott, és úgy nézett ki, hogy egy 50 perces frame meg is fordíthatja a mérkőzést, mert Murphy kissé elvesztette a fonalat. A walesi kiegyenlített, és négy zsinórban megnyert frame után már inkább ő tűnt favoritnak.

Tegyük hozzá, hogy a sors is jócskán segítette Williams felzárkózását. Két alkalommal lökött olyan menekülést snookerből, amikor teljesen egyértelmű volt, hogy csak bízik abban, hogy biztonságban fognak megállni a golyók. Az egyik lökés előtt konkrétan keresztet vetett. Bejött mindkettő...

De a szerencse nem segítette végig, és a döntő frame-ben nem tudott már mit Murphy útjába gördíteni. A 2005-ös világbajnok gyönyörűen összekapta magát, és egy 69-es breakkel lezárta a mérkőzést. 

Ezzel nyolcadik pontszerző sikerét szerezte meg, hat elbukott döntő után az elsőt. A 2017-es Gibraltar Open, azaz mintegy két és fél éve nem nyert pontszerzőt, és meghívásos versenyen is közel két éve ünnepelhetett, amikor a Bajnokok bajnoka trófeáját hódította el.

Murphy egy pocsék szezonon van túl, nemrég még a top 16-ban maradásért kellett küzdenie. Ezt a csatát megnyerte, hiszen az International Championship döntőjével és a China Championship megnyerésével felkúszott a ranglista nyolcadik pozíciójába. A két pontszerző között ugye döntőzött Sanghajban is, így hát teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy eddig ő a szezon legjobb játékosa.

Hozzászólások