Snooker - Mint egy világelső
Mint egy világelső
Fotó: World Snooker

Mint egy világelső

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/08/08 16:11

Judd Trump az International Championship negyeddöntőjébe jutással megszerezte a világelsőséget. Világbajnokként, Masters-győztesként (még ha az nem is pontszerző) már-már mondhatjuk, hogy kijárt neki az első pozíció. 

Érdekes, hogy a torna (számára egyben a szezon) első két meccsén brillírozott, öt százas breaket szórt. A harmadik forduló óta viszont messze nem olyan látványos és pontgazdag a játéka. Ezzel együtt is hozta a meccseit, és nagy bajba egyszer sem került; Donaldson volt az egyetlen, aki négy frame-ig jutott ellene. Igaz, nem is volt olyan nehéz útja, mint mondjuk Dottnak, aki zsinórban háromszor találkozott világbajnokkal. 

Mondjuk ki, messze nem olyan flott Trump játéka ezen a tornán, mint mondjuk a világbajnoki döntőben volt. De egyrészt ott nagyon kellett a jó játék, másrészt valami eszméletlen ihletett állapotba került. És ne feledjük, a vb-n is voltak olyan meccsei, ahol nem volt különösebben meggyőző.

Éppen abban rejlik a klasszisok nagy tudása, hogy a legjobb formájukat alulmúlva is tudják hozni a meccseiket. Ezt látjuk Trumptól a torna nagy részében. Kérdés, hogy az elődöntőben, Selby ellen is tud-e majd ilyen eredményesen snookerezni. Ha Trump B- vagy pláne C-játékkal is tud majd tornákat nyerni, akkor meg az lesz a nagy kérdés, hogy ki fogja őt megállítani abban, hogy dominálja a következő éveket.

Hozzászólások