Snooker - Mindent Murphy-ről
Mindent Murphy-ről
Fotó: Europress/Getty

Mindent Murphy-ről

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/08/21 14:15

Hova utazol a legszívesebben?

New Yorkba. Hihetetlen város, az utcáin sétálva az ember úgy érzi magát, mintha egy film díszletei között lenne.

Mi volt a legutóbbi olvasmányod?

Jimmy White új önéletrajza. Nagyon jó betekintést ad a snooker egyik legnagyobb sztárjának életébe.

Milyen dákóval játszol?

Két éve egy John Parris dákóval játszom - ez a valaha volt legszebb dákóm.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapod?

Akkor kelek fel, amikor a barátnőm elmegy dolgozni. Iszom egy kávét és megreggelizem. Aztán elmegyek a konditerembe, úgy másfél órára, és azután gyakorolok délutánig.

Hogyan teljesítenél egy kocsma kvízen?

Meglepő módon elég jó az alapműveltségem.

Melyik a kedvenc filmed?

A remény rabjai és a Keresztapa filmek. Ha egyet kellene kiválasztanom, akkor A keresztapát mondanám.

Milyen célokat tűztél ki az idei szezonra?

Most, hogy megvan a Triple Crown, szeretnék további trófeákat gyűjteni, köztük még egy világbajnoki címet. Emellett szeretnék jobban teljesíteni a kínai versenyeken, mert nagyon kedvelem ezeket a tornákat, de az utóbbi években nem értem el jó eredményeket.

Idén közel volt a második világbajnoki trófea

Milyen hobbid van?

Időnként szívesen elmegyek golfozni. Amikor szabadnapom van és esik az eső, akkor jó eséllyel a zongora mellett lehet engem megtalálni, amint igyekszem új dalokat tanulni.

Ki a példaképed?

Gyerekkoromban Steve Davis volt, manapság pedig Roger Federer. Ő az abszolút profi: mindig tökéletesen nyilatkozik, csodásan képviseli a sportját, és fantasztikus példakép.

Mivel foglalkoznál, ha nem snookereznél?

Ezt nem tudom teljesen biztosan megmondani. Közvetlenül a 2005-ös világbajnokság előtt közel álltam ahhoz, hogy befejezzem a snookerezést. Akkor elmentem egy autókereskedő állásinterjúra, és meg is kaptam a munkát, de le kellett mondanom a világbajnokság után.

Jó gyerek voltál?

Azt hiszem, nem túl meglepő, hogy néhány csínytevéstől eltekintve jól viselkedtem, és tiszteltem tanáraimat és az idősebbeket.

Mi volt életedben a legnagyobb szerencséd?

2001-ben a Benson & Hedges Bajnokságon löktem egy maximumot Adrian Rosa ellen. Csúnyán mellélöktem az indulásnak szánt hosszú pirosat, ami szétbontotta a többi pirosat. Az egyik felgurult az asztal tetejére, és beesett a zöldről, nekem meg ott maradt a fekete. Ez volt a legjobb induló piros fluke.

Mi miatt szoktál morgolódni?

A kickek miatt, és amikor nagyot pattan a golyó a mandinerről. És az is zavar, hogy nem szabad a meccsasztalon gyakorolni a versenyeken. Ez a három dolog mindig felbosszant.

Mi a legrosszabb, ami történt veled a snookerben?

2013-ban a Shanghai Mastersen Ding ellen játszottam, és kaptam egy snookert. Minden útvonalat kipróbáltam a menekülésre, masszét, sokfalas lökéseket, de képtelen voltam akár csak a piros közelébe is jutni.

Mi a legügyetlenebb dolog, amit valaha tettél?

Tinédzseréveim elején családi kirándulásra mentünk, és pont akkor nyitottam ki az autó ajtaját, amikor anyukám be akart szállni. Nem látott engem, és én telibe találtam a homlokát az ajtóval.

Van valami, amiben pedáns vagy?

A vasalás. Szeretem a szépen merevített gallérokat. Előfordul, hogy elrontom a vasalást, újra beteszem az inget a mosógépbe, és kezdem elölről az egészet.

Mennyi ideig bírod ki, hogy ne szólalj meg?

Ha nyomkodhatom az iPademet vagy az iPhone-omat, akkor elég sokáig, de ha csak egyedül kellene ücsörögnöm, azt nem bírnám sokáig.

Milyen terveid vannak az aktív pályafutásod utáni időszakra?

Azt hiszem, olyan játékos leszek, aki igen sokáig snookerezik, pusztán azért, mert imádom a játékot, akkor is, ha a Crucible-ben játszom, és akkor is, ha egy helyi klubban. Miután végleg befejezem, szívesen foglalkoznék kommentálással, vagy elemzéssel. Nem akarok elszakadni a snookertől.

 

Divatdiktátornak sem lenne utols

Hova jársz ruhákat vásárolni?

Szeretem az ingpólókat, ezeket és a farmereket a Ralph Laurenben veszem meg. Ha valahol meglátok egy szép öltönyt, akkor megveszem, nem számít, hol vagyok, és hogy milyen a márkája.

Melyek a kedvenc TV-műsoraid?

Most éppen "A szökés", és általában mindenféle sport, elsősorban persze a snooker.

Mi volt a legjobb pillanatod a snookerben?

Nyilván a 2005-ös világbajnoki győzelem, de felér vele az idei Masters sikerem is. Úgy érzem, most egyértelműen jobb játékos vagyok, mint tíz éve.

Melyik a kedvenc versenyhelyszíned?

Vannak nagyobb és jobb helyszínek, mint a Crucible, de egyvalamit nem lehet elvitatni tőle - a történelmet. A Crucible a mi Wimbledonunk, a mi Wembley-nk.

Milyen autód van?

Egy Range Rover Vogue - a Masters után ezzel ajándékoztam meg magam. Nem egyszerű parkolni vele, de különben nagyon jó autó.

Kivel csókolóznál a legszívesebben?

A menyasszonyomon kívül Jennifer Anistonnal. Hatalmas "Jóbarátok" rajongó vagyok.

Van valamilyen fóbiád?

Rettenetesen félek a kígyóktól. Ha meglátok egyet, azonnal végigfut a hideg a hátamon, nem is tudom, miért. Azt hiszem, ez az egyetlen dolog, ami közös bennem és Indiana Jonesban.

Mire tudsz a legjobban elaludni?

Arra, amikor Willie Thorne magyaráz a rossz bontási szögről, vagy Dennis Taylor arról, ahogy Cliff Thorburn átjött Kanadából. Egyébként egy jó meleg kandallótűz és egy-két korsó sör elég ahhoz, hogy könnyen elaludjak.

forrás: worldsnooker.com

Hozzászólások