Snooker - Miért adta Alex Higgins Mark Williamsnek a szerencsemalacát?
Miért adta Alex Higgins Mark Williamsnek a szerencsemalacát?
Fotó: stblazeysnooker.co.uk

Miért adta Alex Higgins Mark Williamsnek a szerencsemalacát?

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/05/15 13:10
Mark Williams és Stephen Hendry az Instagramon beszélgettek régi emlékekről. Williams elárulta, hogy Alex Higgins egyszer adott neki egy szerencsemalacot, hogy legyőzze Hendry-t.

Az 1992-es Egyesült Királyság Bajnokságán Williams még csak 17 éves volt, első szezonját töltötte a profik mezőnyében. Hendry már kétszeres világbajnok és kétszeres UK-bajnok volt. A 64 között találkoztak, ez volt a walesi tehetség első mérkőzése későbbi barátjával. Williams 8-6-ra vezetett, amikor ki kellett mennie a mosdóba. Ott az ikonikus, és igen temperamentumos kétszeres világbajnok, Alex Higgins állt elé. Illetve, egész pontosan, mögé.

pig.jpgFotó: Mark Williams twittere

"Azt mondta: Mark, itt van a kis ezüstmalacom. Sok-sok éve hoz nekem szerencsét, kérlek, fogadd el tőlem. Nem emlékszem a pontos szavaira, de valami ilyesmit mondott: Tegyél meg egy szívességet, és verd el azt a Ł@*#?%+"* Stephen Hendry-t, mert ki nem állhatom azt a Ł@*#?%+"*-t.

Én el akartam indulni a wc-ről, mert arra gondoltam, hogy ha kések, elvesznek tőlem egy frame-et, és ugye pont ellened játszottam" - meséli Hendry-nek. "Higgins meg elkezdi masszírozni a vállam, és azt mondja, gyerünk, ne kapj ki!

Visszamentem az asztalhoz, és kikaptam tőled. Aztán tegnap takarítás közben megtaláltam a malacot. Lehet, hogy viselni fogom. 28 éve kaptam. Nem tudom, hogy miért adta nekem, de végülis mindig is jóban voltam vele. Nem ismertük jól egymást, de akárhol összefutottunk, mindig beszélgettünk egy kicsit."

Williams 8-6-os vezetésről 9-8-ra kikapott. A mai napig emlékszik Hendry ökölrázására az utolsó frame után. A skótok hétszeres világbajnoka eleinte jól kijött Alex Higginsszel, de minden megváltozott, amikor elkezdte dominálni a snookert.

"Amikor utoljára legyőztem, kézfogás közben azt mondta, menj a francba, te *#?%+"*" - meséli Hendry. Kilenc nyert frame-ig ment a meccs, és ha jól emlékszem, 6-2-re vezettem a szünetben. Nyolc asztal volt a UK-n, és az esti szakasz előtt vártam Alexra. Steve Davis állt egy másik asztalnál, ő is ellenfélre várt, mozdulatlanul. Egyszer csak megjön Alex. Odalép Steve-hez, és azt mondja: meg fogom b*#?%+"*ni, Steve. Steve csak elnézett a másik irányba."

Hozzászólások