Snooker - Megjelent Stephen Hendry önéletrajza
Megjelent Stephen Hendry önéletrajza
Fotó: World Snooker

Megjelent Stephen Hendry önéletrajza

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/10/24 15:38

Az év snookeres könyve Magyarországon Stephen Hendry önéletrajza. Az ajánló szerint: 

"Stephen Hendry az a játékos a snookernek, mint Michael Schumacher a Forma 1-nek, vagy Roger Federer a tenisznek. A skót fiatalember a 90-es évek egyeduralkodója volt, minden rekordot megdöntött, és még az önéletrajza megjelenésekor, 30 évvel a zenitje után is él a legfontosabb csúcsa: ő a modern kor egyetlen hétszeres világbajnoka.

Önéletrajzában leírja, hogy milyen környezetből indult, kik és hogyan segítették, és milyen mentális állapotban játszotta le élete legfontosabb mérkőzéseit. Természetesen megjelennek a kor legfontosabb játékosai, Hendry legnagyobb vetélytársai is, Steve Davis, Jimmy White, Alex Higgins, és Ronnie O'Sullivan is. És ami a legfontosabb: kiderül, hogy milyen fickó valójában Stephen Hendry."

Mindenkinek más és más miatt lehet érdekes ez a könyv. Van, akit az érdekel, hogy Hendry hogyan jutott fel a csúcsra. Van akit az, hogyan tudott ott maradni. Van, akit az, hogyan került le onnan. Akad, akit érdekelhet, hogyan történt a hatalomátvétel Hendry és Davis viszonylatában. Mások azért olvassák majd szívesen, mert Jimmy White, Alex Higgins, Ronnie O'Sullivan, Ken Doherty és Peter Ebdon is feltűnik, és persze az is, Hendry hogyan viszonyult hozzájuk. Szintén fontos és érdekes kérdés, hogy milyen lelki és mentális megközelítéssel tudott egy évtizeden keresztül gyakorlatilag korlátlan ura lenni sportjának.

És minden bizonnyal vannak olyanok, akiket minden érdekel, akár Hendryvel, akár általában a snookerrel kapcsolatban. Számukra is kihagyhatatlan olvasmány az Életem az asztalon című önéletrajz.

Hozzászólások