Snooker - Megint Trump és megint O'Sullivan
Megint Trump és megint O'Sullivan
Fotó: World Snooker

Megint Trump és megint O'Sullivan

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/17 09:15

Tavaly is Trump és O'Sullivan játszotta a Northern Ireland Open döntőjét, és idén is ők ketten csapnak össze a címért.

A világelsőnek egyetlen igazán nehéz meccse volt a héten, még az első fordulóban, Cahill ellen. Döntő frame-ben tudta csak legyőzni a világranglista 113. helyezettjét - ebben alighanem szerepet játszhatott az is, hogy minimális ideje volt a pihenésre a Bajnokok Bajnoka torna döntője után. Az elődöntőben Higginst verte 6-3-ra, de csak az utolsó frame-ben tudott igazán nagy breaket lökni. Ritka, bár egyre gyakoribb, hogy Trump nagy breakek nélkül győzzön, pedig bármilyen furcsa, ez is a nagy bajnokok sajátja. Azért nem kell őt félteni, ő lökte a legtöbb százast a héten...


Idén harmadik pontszerző döntőjét fogja játszani, az első kettőt megnyerte. Idén negyedik nagy döntőjében fog szerepelni, a két pontszerző után a Bajnokok Bajnokán kikapott Robertsontól.

O'Sullivan a hét elején még nem volt igazán meggyőző, saját elmondása szerint nem is vette igazán komolyan a tornát, de azért egy idő után csak belelendült, és aligha lesz hányaveti a vasárnapi döntőben. A negyeddöntőben és az elődöntőben összesen két frame-et veszített.

ronnie.jpg Fotó: Europress/AFP

A tavalyi döntőjüket ugye Trump nyerte, mint ahogy a Masters fináléjában is ő kerekedett felül. Azóta csak egyszer találkoztak, a Tour Championship elődöntőjében 10-9-re Ronnie győzött. Összességében, minden profi meccsüket figyelembe véve 13-12-re vezet az ötszörös világbajnok, de érdekes módon a döntőkben erősen Trump felé billen a mérleg: 6-3-ra vezet. Úgyhogy, bármilyen furcsa, meglehet, hogy ezúttal O'Sullivan lesz éhesebb a sikerre. Már csak azért is, mert ő még idén nem nyert pontszerzőt.

Meg azért is, mert ha győz, ő lesz az egyedüli csúcstartó pontszerző trófeák tekintetében. 

Hozzászólások