Snooker - Maximum, százasok, szenvedés
Maximum, százasok, szenvedés
Fotó: World Snooker

Maximum, százasok, szenvedés

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/11/13 16:59

Felettébb érdekes meccseket hozott a kedd a Northern Ireland Openen. Egyidőben lépett asztalhoz két világbajnok: Trump és Bingham. Természetsen mindketten favortiok voltak James Cahill, illetve Lu Ning ellen. És mindketten szenzációsan kezdtek: Bingham egy maximummal, a világelső pedig három százassal.

Bingham is elhúzott 3-0-ra, de egyikük sem tudta könnyen lezárni a meccsét. Pedig mindketten igen közel jártak a sima 4-0-s sikerhez; Bingham egy 57-es breaket lökött a negyedik frame-ben, Trump pedig egyetlen pirosra került a könnyed sikertől. 

Csakhogy nem jött össze egyiküknek sem a negyedik frame, és innen mindketten gödörbe kerültek: 3-2, majd 3-3 lett, magyarán döntő frame-re kényszerültek.

A világelső szépen feltámadt poraiból - pedig igencsak sokat rontott előzőleg -, egy 32-es, majd egy 75-ös breakkel rövidre zárta a meccset. Bingham azonban nagyon megszenvedett a sikerért, a döntő frame-et a rózsaszínnel tudta csak megnyerni.

Aztán jött Allen, a hazaiak favoritja, aki tán éppen ezért nem szokott jól teljesíteni ezen a versenyen. A meccse előtt elmondta, hogy próbál most nem helyezni önmagára annyi terhet, mint szokott, de ez nem nagyon sikerült neki. Nehézkesen, győzött Sam Craigie ellen, akit pedig simán szokott legyőzni.

Este O'Sullivan folytatta a szenvedést, de győzött ő is. Robertson viszont már búcsúzott is, 4-3-ra kapott ki a remeklőJoyce-tól. 

Hozzászólások