Snooker - Leukémiával küzd a korábbi snooker-klasszis, Willie Thorne
Leukémiával küzd a korábbi snooker-klasszis, Willie Thorne
Fotó: Eurosport.co.uk

Leukémiával küzd a korábbi snooker-klasszis, Willie Thorne

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/03/19 12:11

Az Eurosport angol nyelvű honlapja tette közzé a szomorú hírt, miszerint a korábbi snooker-klasszis Willie Thorne leukémiával küzd. Mindezt a 66 esztendős angol snookeres hozta nyilvánosságra saját Twitter oldalán. Thorne dolgát nehezíti, hogy jelenleg Spanyolországban tartózkodik, ahol tombol a koronavírus-járvány, ez pedig alapjaiban határozza meg az ottani egészségügy működését. Az egyszeres pontszerző győztes korábbi játékos elmondása szerint a napokban kezdi meg kemoterápiás kezelését. 

"Biztos vagyok abban, hogy mindenki nehézségekkel küzd jelen pillanat. Így vagyok ezzel én is, sőt az én szituációm csak rosszabb lett." - kezdte tragikus hangvételű bejegyzését Willie Thorne, majd így folytatta. 

"Leukémiával diagnosztizáltak. Le vagyok sújtva, holnap kezdem a kemoterápiát. Spanyolországban tartózkodom, ahol az egészségügy magas szinten áll. Mindenkit szeretettel üdvözlök, Willie."

A sportágban szereplők egy emberként aggódnak Willie Thorne-ért, a Twittert a bejelentést követően elözönlötték a jókívánságok. Szurkolók és persze pályatársak, valamint jelenlegi játékosok biztosították támogatásukról Thorne-t. Az élő legenda, Jimmy White - akivel kétszer is döntőzött pályafutása során - letörve írta Twitter oldalán, hogy hallotta a hírt és sok erőt és kitartást kíván barátjának. A Thorne-hoz hasonlóan egy pontszerzőt nyerő Joe Perry szintén kommentálta a szomorú bejelentést, mint írta imádkozik a korábbi játékos egészségéért.  

Willie Thorne pályafutása során egy pontszerző tornát, a The Classic elnevezésű viadalt nyerte meg, a döntőben a kanadai Cliff Thorburn-t 13-8-ra legyőzve 1985-ben. Még abban az évben bejutott a UK Championship döntőjébe is, ott azonban szoros csatában kikapott Steve Davis-től (16-14), majd a következő évben a British Open fináléjában ismét Davis volt az, aki megakadályozta a győzelemben (12-7). Thorne nem pontszerző tornákon már több szerencsével járt, 15 döntőjéből 6-ot nyert meg. 

A 66 éves egykori játékos pályafutása végeztével snooker klubot működtetett Leicesterben, ahol Mark Selby is többször megfordult pályafutása elején még juniorként. Legendás barátságot ápol a korábbi angol válogatott labdarúgó klasszissal, Gary Linekerrel, barátságukról még film is készült. 


Hozzászólások