Snooker - Lesznek nézők a snooker világbajnokságon - Ronnie visszalépéssel fenyeget
Lesznek nézők a snooker világbajnokságon - Ronnie visszalépéssel fenyeget
Fotó: WST

Lesznek nézők a snooker világbajnokságon - Ronnie visszalépéssel fenyeget

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/07/17 16:51

Sokáig úgy volt, hogy biztosan nem lesznek, mert nem lehetnek nézők a Crucible színházban. Aztán pár hete Barry Hearn elhintette, hogy mégis lesznek, és ő aztán nem szokott a levegőbe beszélni. Én akkor kezdtem el igazán bízni benne, amikor olvastam az egyik snooker bloggernél, hogy a világbajnokság főszponzorának egyik vezetője egyben a tory párt támogatója is. Na így már elég jóknak tűntek az esélyek.

És tényleg. A brit kormány bejelentette, hogy néhány sporteseményen teszt jelleggel engedélyezi a nézők jelenlétét. A teljes nyitás jóval későbbre várható, de többek között részlegesen megnyitják a snooker világbajnokság nézőterét is. Emellett egyébként néhány krikettmérkőzés, valamint egy lóverseny került a szerencsés események közé. Ami mindenképp érdekes, hiszen a snooker ugye beltéri, míg a többiek szabadtériek...

Nigel Huddleston sportminiszter ezt nyilatkozta: "Hónapokig kellett több millió sportrajongónak nélkülöznie azt az érzést, hogy elmegy egy meccsre, és szurkol a csapatának, vagy részt vesz egy színvonalas sporteseményen. Ezért örülök annak, hogy előre tudunk lépni a sportesemények biztonságos újranyitása tekintetében. 

Tudom, hogy nem minden sportág és nem minden klub bír erős anyagi bevételekkel, és nekik elsősorban a szurkolók által kifizetett belépők ára jelenti az életben maradást. Egy ideig még eltart, amíg minden sporteseményt és sporthelyszínt meg tudunk nyitni a nagyközönség előtt, de ez a mostani döntés komoly előrelépést jelent az ügyben."

Persze nem mindenki örül annyira ennek a hírnek. Nekünk, távoli tévénézőknek nyilván jó lesz, ha a helyszínen is lesznek nézők, hiszen teljesen más lesz a hangulat, mintha egy sem volna. A döntés legfontosabb ellenzője viszont maga Ronnie O'Sullivan, aki azt mondta, hogy őrültség és felelőtlenség nézőket beengedni a versenyre, sőt, bármilyen beltéri helyszínre 2021-ig. Annyira komolyan gondolja, hogy a távolmaradásával fenyegetőzik, és ha valaki képes lehet egy ilyen horderejű döntés megváltoztatására, az pontosan ő. Gondoljunk bele, mi lenne rosszabb: világbajnokság nézők nélkül, vagy világbajnokság Ronnie nélkül?

forrás: metro.co.uk és thesun.co.uk

Hozzászólások