Snooker - Lesz ellenfele O'Sullivannek?
Lesz ellenfele O'Sullivannek?
Fotó: World Snooker

Lesz ellenfele O'Sullivannek?

Buzás GáborBuzás Gábor
2018/11/23 12:51

Ronnie O'Sullivan ott lesz a kedden kezdődő Egyesült Királyság Bajnokságán (UK). Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a második legfontosabb pontszerző versenyről van szó, ahol nem mellékesen ő a címvédő. Ha meg is védi a címét, akkor rekordot dönt, mert ő lesz az első, akinek hétszer sikerült megnyerni a UK-t. Idei formáját elnézve erre igen jó esélye van, hiszen eddig négy tornán indult, kettőt megnyert, egyszer a döntőben bukott el, egyszer pedig az elődöntőben. Nem véletlen, hogy ő a favorit a bukiknál.

Az első fordulóban Luke Simmonds, egy amatőr lesz az ellenfele. Megjelent egy vele készült interjú a World Snooker honlapján, és erre reagált O'Sullivan a Twitteren: "Remélem, az ellenfelem ki tud venni szabadságot a meccsünkre..."

Nos, mivel Simmonds amatőr, egyáltalán nem egyszerű a helyzete, ahogy azt az interjúban részletezi is. A 38 éves játékos egykor (1998-ban, a döntőben Ryan Dayt legyőzve) megnyerte az amatőr világbajnokságot, majd profi is lett, de nem tudott hosszabb ideig megmaradni a Main Touron. Immár nyolc éve egy autóalkatrészeket gyártó üzemben dolgozik.

"Remélem, tudok majd gyakorolni pár napot, mielőtt elutazom Yorkba. Nem könnyű finanszírozni az utazásokat, mert ha nem nyersz meccseket, nem keresel pénzt. Izgatott vagyok, hogy Ronnie ellen játszhatok, mert korábban még sosem csaptunk össze. Ez lesz életem legfontosabb mérkőzése. Tisztelem Ronnie-t, John Higginst és Mark Williamset, mert ők képesek optimális mentális állapotban játszani. Teljesen nyugodtak, élvezik a játékot, nem aggódnak a költségek és a nyeremények miatt. Én is szeretnék így játszani, de nagyon nehéz eljutni erre a szintre. Pillanatnyilag nem vagyok elégedett magammal, túlságosan kritikus vagyok a teljesítményemmel szemben. A snooker egy különleges játék, hiszen ha te vagy az asztalnál, és be tudod lökni a golyókat, az ellenfeled nem tehet semmit sem. És ha nem adsz lehetőséget az ellenfelednek, akkor ő nem tud pontokat szerezni."

Könnyen lehet, hogy pontosan ez az utóbbi fog megtörténni Simmondsszal, amikor november 29-én délután szembekerül a UK hatszoros bajnokával.

O'Sullivan már a második fordulóban kaphat fajsúlyos ellenfelet, akár Ken Doherty, akár Yuan Sijun személyében. A harmadik fordulóban pedig elképzelhető, hogy lehetősége lesz visszavágni idei egyik legyőzőjének, Mark Davisnek.

Az Egyesült Királyság Bajnoksága november 27-én rajtol. Az Eurosport a második fordulótól, december 1-től közvetíti a tornát. Az első forduló mérkőzéseit az Eurosport Playeren lehet nézni.

Hozzászólások