Snooker - Közeleg a snooker szezon
Közeleg a snooker szezon
Fotó: Europress/AFP

Közeleg a snooker szezon

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/06/10 17:03

Öt hét telt el a világbajnokság óta, és már túl vagyunk a Q School kvalifikációs versenysorozaton, valamint az első két pontszerző torna selejtezőin. Nem kell már sokat várni arra, hogy a snooker visszatérjen a tévé képernyőjére.

Az előttünk álló szezon 12 pontszerzőt tartogat, plusz a Masterst, a a tavaly indult Champion of Championst, hat European Tour eseményt, négy Asian Tour versenyt, az új World Grand Prix-t, a Championship Ligát, a Shootoutot, a szenior VB-t és a hatpirosas VB-t. Ez összesen 29 verseny, és megannyi rendezési forma.

Az első verseny, az Asian Tour Yixing Classic nevű állomása lesz, már a jövő héten. Két hét múlva pedig már tartani fog a Wuxi Classic, melyet rögtön követ az Ausztrál Open, és mind a kettőt közvetíti az Eurosport. Az idei sportélet legtelítettebb hetei következnek a futball világbajnoksággal, Wimbledonnal és a Tour de France-szal. A snooker rajongói pedig a Crucible óta először láthatják kedvenceiket. Legalábbis sokat közülük.

Marco Fu mindenkit meglepett az Ausztrál Open kihagyásával

Ronnie O'Sullivan mindkét eseményt kihagyja, Mark Selby nem nevezett az ausztrál versenyre, mint ahogy Ding Junhui sem, aki ráadásul elbukott a Wuxi Classic selejtezőjében. Hasonlóan meglepő, hogy Marco Fu nem próbálkozik meg a címvédéssel Bendigóban. Az ok egyelőre ismeretlen.

Az elmúlt hétvégén Peter Lines megnyerte a Pink Ribbon versenyt, a döntőben Lee Walkert legyőzve. A Gloucesterben rendezett profi-amatőr viadal a mellrák ellen küzdő szervezeteknek hozott pénzt, immár ötödik alkalommal.

A legfontosabb hír azonban (sajnos) Ali Carter rákbetegsége. A Kapitány tavaly hererákkal küzdött, most pedig a tüdőrák az ellenfele. Szörnyű lesz őt haj nélkül látni, márpedig a twitterre azt írta pár napja, hogy elkezdett hullani a haja. Viszont jó hír, hogy a snooker szövetség befagyasztja a ranglistás helyezését, tehát a rák legyőzése után a 13. helyről folytathatja a pályafutását. Drukkolunk, Ali!

Forrás: Inside Snooker

 

 

 

Hozzászólások