Snooker - Kiselejtezettek
Kiselejtezettek
Fotó: World Snooker

Kiselejtezettek

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/06/18 14:06

Az utóbbi nyolc napban selejtezőket játszottak a sheffieldi Ponds Forge-ban, ezzel kezdődött meg a 2019/2020-as snooker szezon. Előbb, amolyan bemelegítésként, a kevésbé jelentős Riga Mastersre kvalifikáltak, majd a sokkal nagyobb pénzdíjakat felvonultató International Championshipre.

Kezdjük a rigai előcsatározásokkal: a címvédő Robertson, valamint Selby és Williams majd a helyszínen fogja lejátszani az első meccsét. A nagy nevek közül Murphy, Bingham, Hawkins és Maguire búcsúztak idejekorán.

James Cahill, aki a világbajnokság legnagyobb meglepetését szerezte O'Sullivan legyőzésével, 4-0-ra verte Jimmy White-ot. A rigai selejtező legnagyobb borulását Louis Heathcote okozta, aki friss profiként legyőzte Ryan Day-t. Sőt, a kínai versenyre is kvalifikált, Noppon Saengkham ellen. Tökéletes bemutatkozás a Main Touron.

Az International Championshipen Allen a címvédő, aki a tavalyi döntőben Robertsont győzte le. A selejtező legfontosabb történése, hogy Tom Ford maximumot lökött, ami a szezon első, Ford negyedik (!), a snooker történelem 152. hivatalos 147-e volt. Mindössze hatan vannak, akik négynél többet löktek, és Ford igencsak elit társaságba került, mivel rajta kívül Trump, Robertson és Fu bír szintén négy maxival.

Tom Ford.Tom Ford. Fotó: World Snooker

Az IC selejtezőin nem volt komoly meglepetés, az erősebb játékosok többsége hozta a mérkőzését. Azon top játékosok, akik nem Kínában kezdik meg a tornát, mind továbbjutottak.

O'Sullivan, Higgins, Trump, Ding és Allen egyaránt kihagyja a Riga Masterst. A Rakéta az IC-re sem megy el, a többiek ott kezdik a szezont. Rigában július 26-28-ig játszanak, az International Championship augusztus 4-11-ig tart.

Hozzászólások