Snooker - Kína 1 - 1 Skócia
Kína 1 - 1 Skócia
Fotó: World Snooker

Kína 1 - 1 Skócia

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/04/22 07:36

A snooker vb második napján négyen jutottak tovább, négy mérkőzés ért véget. A nap első győztese Ding volt, aki remekül játszott, különösen ahhoz képest, hogy mennyire félig-meddig szezont nyújtott. McGill volt az ellenfele, akit egy éve a második fordulóban 13-4-re gázolt el. A skót azóta sem tért igazán magához, már-már az is meglepő volt, hogy kvalifikált a főtáblára. 

6-3-as és 9-5-ös kínai vezetés után McGill 9-7-re felzárkózott, és már kezdett izgalmassá válni a helyzet Ding számára. Csakhogy ennél közelebb nem engedte az ellenfelét, és egy százas breakkel lezárta a mérkőzést. Összesen három százast lökött.

Robertson már a nyitónapon megnyerte a szükséges frame-ek 90%-át, 9-0 után neki már csak formalitás volt a vasárnap esti szakasz. Ellenfele, a debütáns Georgiou számára viszont mindennél fontosabb volt, hogy összehozzon valahogy egy frame-et, és elkerülje a borzalmas 10-0-s eredményt. Sőt, arra is volt sansz, hogy a Crucible-ben a valaha szerzett legkevesebb ponttal zárja a mérkőzést, de egy 90-es breakkel mindkét kérdést megoldotta. Georgiou persze megkönnyebbült, az ausztrál persze hozta a következő frame-et, 10-1 a vége. Hétfőn még mindig összejöhet a negatív pontrekord és a 10-0 is, Murphy és Luo Honghao meccsén...

Brecel és Wilson.Brecel és Wilson. Fotó: World Snooker

A legérdekesebb összecsapást Brecel és Gary Wilson meccse hozta. Ők 15:30-kor kezdték el a második szakaszt. A belga 7-5-re vezetett, az angol 9-7-re fordított. Aztán 9-8 lett, de mindez olyan lassan történt, hogy el kellett küldeni őket az asztaltól, hogy az esti meccsek időben elkezdődhessenek. Robertsonék villámmeccse miatt összesen csak másfél órát kellett "pihenniük", viszont ennél is több időt töltöttek el az utolsó két frame-mel. A döntő frame egy újraállítással kezdődött (újra), majd 1 óra 19 perccel és 31 másodperccel később ért véget. És ezzel rekordot döntöttek a srácok, hiszen lejátszották a Crucible leghosszabb frame-jét. Wilson győzött, ő lett az első, aki selejtezősként bejutott a második fordulóba. Brecel pedig negyedik próbálkozása alkalmával sem tudott meccset nyerni a Crucible-ben.

Ding és McGill csatája mellett volt a hétvégén még egy kínai - skót csata. Itt azonban a skót volt a kiemelt, Maguire személyében, Tian Pengfei pedig először szerepelt a Crucible-ben. Nem sok előjele volt annak, hogy az egykori UK-bajnok bajba fog kerülni az első fordulóban, remek szezont futott, háromszor is elődöntőbe jutott. Ennek ellenére Tian 5-4-es vezetéséről kezdték meg a második szakaszt. A kínai 9-7-re is vezetett, és a 17. frame-ben a skótok istene óriási segített Maguire-nek, egy hatalmas fluke képében. Az utolsó három frame-mel fordíított a skót, megúszta a korai búcsút.

Eddig tehát Williams, Robertson, Ding, Maguire és Gary Wilson jutott be a második fordulóba. A mai napon minden bizonnyal csatlakozik hozzájuk Murphy és még ketten. Íme a nem akármilyen hétfői program, négy világbajnokkal, összesen 13 világbajnoki címmel:

11:00 Shaun Murphy - Luo Honghao (9-0-ról folytatják)

          Mark Selby - Zhao Xintong (1. szakasz)

15:30 John Higgins - Mark Davis (6-3-ról folytatják)

          Ronnie O'Sullivan - James Cahill (1. szakasz)

20:00 Mark Selby - Zhao Xintong (2. szakasz)

          David Gilbert - Joe Perry (1. szakasz)

Hozzászólások