Snooker - Két profi tagság a tét
Két profi tagság a tét
Fotó: Terminal Snooker

Két profi tagság a tét

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/08/23 09:38

Tavaly indult a Challenge Tour sorozat, mely a profi mezőny után következő szintű játékosok versenyterepe, azaz "félprofik", volt profik és leendő profik indulnak itt. A sorozatot idén is megrendezi a World Snooker. A Challenge Tour legfontosabb tulajdonsága, hogy két profi helyet lehet megszerezni: a tíz állomás során legtöbb pontot szerző játékos egyenesen kvalifikál a Main Tourra, a következő nyolc játékos pedig egy rájátszás keretében küzd a másik profi helyért. Magyarán két profi tagság a tét.

Szintén fontos jellemzője a sorozatnak, hogy idén is ellátogat Magyarországra. Egészen pontosan a budapesti Terminal Snooker & Darts klubban fognak játszani a leendő és volt profik, valamint magyar tehetségek is. Ezúttal ugyanis selejtezőn indulhatnak a magyarok, és a 64-es főtábla üresen maradó helyeire kerülnek majd be a legjobbak. Hogy helyén értékeljük a dolgot: a tíz állomásból hatot Nagy-Britanniában rendeznek, kettőt Belgiumban, egyet Németországban. Ezen snooker-nagyhatalmak mellé került be Magyarország, hála a sportvezetésnek és a csodálatos helyszínnek.

Tavaly a nyolcadik állomást rendezte Budapest, idén viszont a hatodik állomás került hozzánk - ez mindenképpen előrelépés, hiszen minél korábbi szakaszában jár a sorozat, annál több játékosnak van esélye a profi tagság megszerzésére, és annál több nagyágyú fog eljönni hozzánk. 

November 16-17-én tehát Budapestre érkezik a Challenge Tour!

A helyszínA helyszín Fotó: Terminal Snooker

Hozzászólások