Snooker - Ken Doherty meghívásos tagsággal folytatja a profik között
Ken Doherty meghívásos tagsággal folytatja a profik között
Fotó: WST

Ken Doherty meghívásos tagsággal folytatja a profik között

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/08/25 07:23
Az 1997-es világbajnok Ken Doherty meghívásos kártyát, vagy más néven tiszteletbeli tagságot kapott a World Snooker Tourtól, ami azt jelenti, hogy további két évig maradhat a profi mezőnyben. 

Az írek egyetlen világbajnoka 1990 óta profi, és összesen hat pontszerzőt nyert meg, egykor ranglista második is volt. 1997-es világbajnoki győzelmével Stephen Hendry győzelmi sorozatát (és egyeduralmát) törte meg, a döntőben éppen a skót fenomént győzve le.

Doherty másodszor részesül ebben a "juttatásban", ami persze nemcsak neki jó, hanem a rajongóknak, és ezáltal a WST-nak is. Hasonló megfontolásból láthattuk a profi versenyeken az utóbbi években Jimmy White-ot és James Wattanát is. Velük ellentétben azonban az ír sztár "megdolgozott" az újabb lehetőségért, mert az elmúlt szezonban saját jogon versenyezhetett, hiszen a 2018/2019-es szezont az 56. helyen zárzta, magyarán megtartotta profi tagságát.

"Ken fantasztikus alakja a snookernek, immár három évtizede, játékosként, nagykövetként, illetve televíziós kommentátorként egyaránt. Óriási érték ő a snookernek, és a mai napig múlhatatlan a sportunk iránti szeretete. Ráadásul nagyon is kompetitív a Main Touron. Boldogan adjuk meg neki ezt az esélyt arra, hogy további két évig a profi mezőny tagja lehessen."
Hozzászólások