Snooker - A brit kormány lazít a karanténszabályokon, és ezzel segíti a snooker-vb megrendezését
A brit kormány lazít a karanténszabályokon, és ezzel segíti a snooker vb megrendezését
Fotó: WST

A brit kormány lazít a karanténszabályokon, és ezzel segíti a snooker-vb megrendezését

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/07/07 09:12
A brit kormány bizonyos sportolókat és csapatokat, illetve film- és tévéstábokat kivételben részesít, azaz ők, amennyiben elengedhetetlenül szükségesek egy adott eseményhez vagy produkcióhoz, elkerülhetik a karantént. 

Ez az intézkedés azt jelenti, hogy visszatérhet a Forma-1, a nemzetközi futballmeccsek, valamint a golf- és a snookertornák. Itt a snookerrovatban természetesen a snooker-világbajnokság a legfontosabb, mely július 31-én fog elrajtolni. 

Az új szabályozás mellett fontos, hogy a fent említett iparágak képviselői nagyon szigorú protokollt kell hogy betartassanak ahhoz, hogy az országba érkezőknek ne kelljen kéthetes karanténba vonulni. A szabály egyébként csak Angliára érvényes, és a lényege, hogy az alacsony kockázattal bíró országokból érkezők július 10-től nem kötelesek karanténba zárni magukat.

Szintén jó hír, hogy a World Snooker Tour még mindig lát esélyt arra, hogy legyenek nézők a világbajnokságon. Jelenleg így áll a helyzet: a WST megkérte azokat, akiknek van jegyük az idei vb-re, hogy döntsenek: szeretnének-e jelen lenni a Crucible színházban, amennyiben a kormány engedélyezi ezt.

Nyilván az utóbbi feltétel az érdekesebb, mert biztos, hogy vannak olyanok, akik szívesen elmennének a versenyre. Kérdés, hogy a kormány hogyan dönt. Annyi bizonyos, hogy a WST folyamatosan tárgyal ez ügyben a kormány képviselőivel.

A jegytulajdonosoknak természetesen van más lehetőségük is: visszakapják a kifizetett összeget, vagy átváltják a jegyeiket a jövő évi világbajnokságra. Kérdés, hogy mi lesz, ha a kormány engedélyez mondjuk 100 nézőt, de ennél többen szeretnének ott lenni a helyszínen? Sorsolás?

forrás: thestar.co.uk és wst.tv

Hozzászólások