Snooker - Trump kedden azt mondta, nem tud rosszabbul játszani - szerdán megint majdnem kiesett
Trump kedden azt mondta, nem tud rosszabbul játszani - szerdán megint majdnem kiesett
Fotó: Europress/AFP

Trump kedden azt mondta, nem tud rosszabbul játszani - szerdán megint majdnem kiesett

Buzás GáborBuzás Gábor
2020/10/15 09:08
A világelső nagyjából ugyanazt játszotta el az English Open második fordulójában, mint az elsőben. 

3-1-es hátrányba került - ezúttal Yuan Sijun ellen, és innen fordított 4-3-ra. Kedden, amikor ezt Heathcote ellen csinálta, azt mondta, nem tud ennél rosszabbul játszani. Szerdán mégis majdnem sikerült önmagára cáfolni. 3-1-ig vacakul ment neki, aztán az utolsó három frame-ben lesöpörte az ellenfelét. Kedden azt nyilatkozta, hogy lehet, hogy jobb lassan kezdeni egy tornát, mint nagy sikerekkel. Úgy tűnik, ehhez tartotta magát szerdán is. A meccs után ezt mondta:

"Ma jobban játszottam 3-1 után, mint tegnap. Küzdenem kellett. Elégedett vagyok azzal, ahogy lezártam a meccset, mert akkor játszottam igazán jól, amikor nyomás alá kerültem. Jó formában vagyok, és remélem, a folytatásra minden összeáll."

O'Sullivan is asztalhoz lépett, és a 64 között kifejezetten kemény ellenfelet kapott Day személyében. A walesi lökött egy százast, de az uralkodó világbajnok jobban játszott, mint az első meccsén, és 4-1-gyel továbbment. Stevens lesz a következő ellenfele. O'Sullivan a nézők nélküli versenyekről beszélt.

"Furcsa érzés nézők nélkül játszani. Vannak játékosok, akiket feldob a hangulat. Velem úgy van, ha lökök egy jót, az önmagában elég adrenalin, nem kellenek hozzá nézők. Viszont amikor nem megy a játék, akkor jó, ha vannak nézők, mert ösztönzően hatnak rám. Most ez van, ehhez kell hozzászokni."

A nap meglepetését David Lilley szállította. A 44 éves, tavaly óta profi snookeres két százas breaket lökött, és 4-3-ra győzött a küszködő Murphy ellen. Lilley ráadásul elpackázott egy frame-et, mert az ötödikben már túl volt a frameballon, de elkövetett egy teljesen banális hibát, és a világbajnok lopni tudott. Óriási lelkierőt mutat, hogy Lilley erre a következő frame-ben egy százassal tudott válaszolni.

Selby nagyon nehezen, Robertson egy picit simábban, Higgins pedig könnyedén győzött. Allen meglepő, 4-0-s vereséget szenvedett Robbie Williams ellenében. A kevésbé sikeres Williams három nagy breaket lökött, az északír pedig az első fordulós döcögő forma után búcsúzott a tornától. Bingham ugyancsak kiesett, őt Woollaston győzte le.

Meggyőző volt Ding, aki három nagy breaket gyártott (97, 88, 137), valamint Jamie Clarke, aki szintén szórta a breakeket (99, 135, 98). 

Csütörtökön nagy nap következik hiszen két fordulót játszanak le, a 32 játékosból estére csak nyolcan maradnak. 

Hozzászólások