Snooker - Judd Trump: "Tudok még fejlődni"
Judd Trump: "Tudok még fejlődni"
Fotó: World Snooker

Judd Trump: "Tudok még fejlődni"

Buzás GáborBuzás Gábor
2019/07/28 18:56
Judd Trump az elmúlt szezonban felért a csúcsra. Megnyerte a Masterst és a világbajnokságot is, amivel "egy csapásra" Triple Crown-bajnok lett belőle.


"Életem célja volt, hogy megnyerjem a világbajnokságot, és végre sikerült. Most, hogy már túl vagyok rajta, óriási megkönnyebbülést érzek. Elértem mindent, amit akartam. Örülök, hogy megvan a Triple Crown is. A következő célom az, hogy mind a három tornán én legyek a címvédő (ehhez meg kell nyerni a következő UK-t). Az fantasztikus eredmény lenne. Óriási kő esett le a vállamról a világbajnokság megnyerésével.

Mindig vannak új célok, és mindig van hova fejlődni. Én is tudok még fejlődni, de a vb-döntőben, John ellen minden sikerült. Olyan induló golyókat is belöktem, amelyeket még csak induló esélynek sem nagyon lehetett nevezni. John jó bizonságikat lökött, én meg teljesen lehetetlen golyókkal indultam meg. Amikor sokat gyakorolok, akkor mindig ilyen jól megy a játék, de hihetetlen, hogy éppen a legfontosabb meccsen, és éppen John ellen ment ennyire jól. Azt hiszem, soha senki nem játszott ilyen jól ellene.

Hihetetlen élmény volt Ronnie legyőzése a Mastersen, ahol ő mindig annyi támogatást és szeretetet kap, ráadásul a döntőben vertem. Ez a lökés kellett nekem ahhoz, hogy annyira jól játsszak a világbajnokság döntőjében.

Én azon kevesek közé tartozom, akik szeretnek Ronnie ellen játszani. Kihívásnak látom. Észak-Írországban olyan szurkolást kaptam vele szemben, amilyet még soha máshol nem tapasztaltam. Nagyon jó volt hozzám a közönség, és én ettől jobban játszottam. Általában szorosak a meccseink, nem szokott nagy különbség kialakulni közöttünk.

A szezon elején sokan leírtak engem. Olyan játékosokat helyeztek elém, akik közel sem értek el annyit, mint én az ő korukban. Ez fájt egy kissé. Azt hiszem, ez tüzelt fel engem a szezon hátralevő részére. Kétszer olyan keményen gyakoroltam, mint korábban, mert bizonyítani akartam. Úgy érzem, egy szinttel magasabban állok a legtöbb játékosnál, és ezt sikerült is megmutatnom. A két legfontosabb versenyen bizonyítottam, hogy jó vagyok, és azt is üzentem ezzel, hogy még sokáig kell velem számolni."

Judd Trump és John Higgins világbajnoki döntőjének visszavágóját Budapesten, a Magyar Snooker Gálán lehet élőben megtekinteni.

Forrás: worldsnooker.com

Hozzászólások